Annonse

Test av Guideline Alta NGx Sonic Zip

Test av Guideline Alta NGx Sonic Zip. Her testes en solid og slitesterk vadebukse, den er dyr men absolutt verdt det!
Her testes en solid og slitesterk vadebukse, den er dyr men absolutt verdt det!

Mer trenger du ikke!

De er dyre, men ikke svindyre, like fullt leverer de alt hva en feinschmecker kan drømme om.

Publisert

Hvor mye må du ut med for et par knallgode vadere med kvalitet på øverste hylle? Jo da, pris og kvalitet henger ofte sammen, men det betyr ikke at du trenger å bla opp 12-15 høvdinger for å få «kongefølelsen». 

Etter en sesong i Guidelines nye toppmodell, kan man jo virkelig lure på hvorfor noen vil betale mer enn 8500 kroner for ei vadebukse. Dette er rett og slett noe av det beste jeg har dratt på meg!

Fråtsebukser

Du kan selvsagt også kjøpe to helt dugelig vadebukser for prisen av denne. Men med Guidelines Alta NGx Sonic Zip, vasser du bokstavelig talt i vertikale og horisontale glidelåser, «klips-hips» og elastiske stropper, belter og flere artige lommevarianter.

Spesielt liker jeg at både zip og «hip-klips» brukes i en og samme bukse. Da kan du lett skyve midjepartiet ned og samtidig åpne den anerkjente TIZIP MasterSeal glidelåsen i front. Videre er det er flust med YKK Aquaguard glidelåser. 

Noen åpner opp rom tiltenkt flue/slukbokser, andre lar deg varme kalde hender eller oppbevare fiskekort, nøkler og mobiltelefon på egnet sted. Til slutt dekker to smarte flipper kalt Tool Garage over lommene. 

Flippene er strømlinjeformet og gir en dinglefri løsning der du får plass til alt du ønsker deg av verktøy. Bonuspoeng! Også ryggstroppen er særdeles god. Du kan justere midjehøyden med klips, og henge fra deg håven i en dedikert D-ring. 

Beltene om livet og grusbeskytterne er også elastiske, robuste og gode. Buksas eneste lyte, er at kroken på grusbeskytterne er ubrukelig.

Sjekk også ut flere tester av fiskeutstyr.

Et spørsmål om levetid

Høy pris bør bety at buksa holder tett år etter år. Her ser det i hvert fall lovende ut. Etter drøyt en sesong med uvøren bruk nærme bål, milevis med trasking i vierkratt og fravær av korrekt skylling i ferskvann, finnes ingen antydninger til slitasje eller hull. 

Guideline tilbyr hele 16 ulike varianter, som gjør det enkelt å finne en som passer nettopp deg!

Guideline Alta NGx Sonic Zip:

Vadebukser med glidelås i front, strikk i topp, nedskyvbart midjeparti og flere brukslommer med vannavstøtende glidelåser. Leveres med semi-elastisk belte og oppbevaringsbag. Alle materialer bluesign-godkjente og frie for PFAS.

Vekt: 1430 g (Large)

Glidelåser: YKK og Tizip Masterseal frontglidelås

Pusteegenskaper: 7000

Stoff: nylon taslan

Vannsøyle: 20 000 mm

Pris: kr 8499,-

Kort oppsummert

Pluss

  • Svært funksjonell og moderne
  • Slitesterk

  • God passform på bukse, ryggsele og sokker

Minus

  • Kroken på grusbeskytter har ingen effekt

Karakter: 5.5

Powered by Labrador CMS