
Helt sprø sandflyndre
Hvorfor bruke pankomel i stedet for strøkavring eller griljermel? Det blir rett og slett sprøere og bedre.
Pankomel har sin opprinnelse fra Japan, og har blitt brukt i mange asiatiske retter i flere tiår. Det er laget av et skorpefritt hvitt brød. De tørre flakene gir en luftigere konsistens som gjør at det absorberer mindre olje, noe som igjen gir et sprøere resultat.
Slik gjør du
- Bland sammen salt og hvetemel, og ha det over på en tallerken. Visp sammen eggene i en bolle. Bland sammen pankomel og pepper, og ha det over på en tallerken.
- Vend fiskebitene, først i mel, så i egg og til slutt i pankomel.
- Varm en stekepanne med olje på middels varme. Stek den panerte sandflyndren i cirka 10–12 minutter. Ikke bruk for sterk varme, det er viktig at den blir sprø utenpå og ferdig stekt inni.
- Server den panerte sandflyndren med nystekt focaccia, aioli, syltet rødløk, rucola med balsamicodressing og en sitronbåt. Retten er beregnet til 4 personer.