Sandflyndre egner seg godt til panering, skrive vår matskribent. Foto: Anine Gutubakken Byles

Helt sprø sandflyndre

Filetert sandflyndre egner seg ekstra godt til panering. Filetene er små og derfor perfekte i størrelsen, og med japansk pankomel blir de ekstra sprø og gode.
09. juni 2022

Hvorfor bruke pankomel i stedet for strøkavring eller griljermel? Det blir rett og slett sprøere og bedre.

Pankomel har sin opprinnelse fra Japan, og har blitt brukt i mange asiatiske retter i flere tiår. Det er laget av et skorpefritt hvitt brød. De tørre flakene gir en luftigere konsistens som gjør at det absorberer mindre olje, noe som igjen gir et sprøere resultat.

Ingredienser

Slik gjør du

  • Bland sammen salt og hvetemel, og ha det over på en tallerken. Visp sammen eggene i en bolle. Bland sammen pankomel og pepper, og ha det over på en tallerken.
  • Vend fiskebitene, først i mel, så i egg og til slutt i pankomel.
  • Varm en stekepanne med olje på middels varme. Stek den panerte sandflyndren i cirka 10–12 minutter. Ikke bruk for sterk varme, det er viktig at den blir sprø utenpå og ferdig stekt inni.
  • Server den panerte sandflyndren med nystekt focaccia, aioli, syltet rødløk, rucola med balsamicodressing og en sitronbåt. Retten er beregnet til 4 personer.


Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Mat

Har du prøvd stekt lysing med paprika og ramsløkrømme? Foto: H2W Studio
Matoppskrift:

Stekt lysing med ramsløk-rømme

Noen ganger kan man kjenne på ekte glede over andres dumhet.

Mat

Å lære seg å lage buljong er både godt – og god utnyttelse av viltkjøttet. Foto: H2W Studio
Matoppskrift:

Det er kraft i god buljong

Om du bare ser for deg en brun terning når du hører ordet buljong, vet du ikke hva du går glipp av.

Mat

NJFF og Jakt & Fiskes matmedarbeider Anja Gutubakken Byles lover et spennende kokkeshow og tips og triks til god matlaging med vilt som ingrediens. Foto: Jo Straube
Camp Villmark:

Lover matshow på Camp Villmark

NJFFs egen Anine Gutubakken Byles skal begeistre bak grytene når Camp Villmark starter denne uken.

Mat

På forsiden nå