Stjernekokkens sankeguide

Han startet med å plukke kantareller. Siden har mesterkokk Nicolai Ellitsgaard fått stadig flere ville vekster på repertoaret.
30. august 2021

Lindesnes ligger fenomenet Under. Fem meter under vann serveres de lekreste matretter, kun med råvarer fra nærområdet.

Læregutten

Norge – et gastronomisk u-land

Beføling i fjæra

Mye søl og mange kokker

Kjøtt jeg har møtt

Ganen galer

Sanking av tang

Kjøkkensjefens favoritter:
Under vann …

Kjøkkensjefens favoritter:
… på land

Sanketoppen

  1. Blåbær
  2. Bringebær
  3. Geitrams
  4. Løvetann
  5. Tyttebær
  6. Ramsløk Stornesle
  7. Molter
  8. Markjordbær
  9. Rogn
  10. Mjødurt
  11. Skvallerkål
  12. Krekling  

Her får du vite mer …

Sommerens sopper

Sopp vokser ikke bare i «sopptember». Monica Tvede Asmyhr, sertifisert soppsakkyndig, har vært heltidsanker i 13 år.

Sommerens sopp

Ufarlig å berøre

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Mat

Så lett er det å lage en lekker ørretsalat med pestodressing. Foto: Anine Gutubakken Byles
Matoppskrift:

Sommerlig ørretsalat

Med deilig nystekt ørret, en frisk pestodressing, peanøtter og ristede pinje- og solsikkekjerner, er dette en rett som passer perfekt en varm sommerdag.

Mat

Har du prøvd stekt lysing med paprika og ramsløkrømme? Foto: H2W Studio
Matoppskrift:

Stekt lysing med ramsløk-rømme

Noen ganger kan man kjenne på ekte glede over andres dumhet.

Mat

Sandflyndre egner seg godt til panering, skrive vår matskribent. Foto: Anine Gutubakken Byles
Oppskrift:

Helt sprø sandflyndre

Filetert sandflyndre egner seg ekstra godt til panering. Filetene er små og derfor perfekte i størrelsen, og med japansk pankomel blir de ekstra sprø og gode.

Mat

På forsiden nå