Stjernekokkens sankeguide

Han startet med å plukke kantareller. Siden har mesterkokk Nicolai Ellitsgaard fått stadig flere ville vekster på repertoaret.
30. august 2021

Lindesnes ligger fenomenet Under. Fem meter under vann serveres de lekreste matretter, kun med råvarer fra nærområdet.

Læregutten

Norge – et gastronomisk u-land

Beføling i fjæra

Mye søl og mange kokker

Kjøtt jeg har møtt

Ganen galer

Sanking av tang

Kjøkkensjefens favoritter:
Under vann …

Kjøkkensjefens favoritter:
… på land

Sanketoppen

  1. Blåbær
  2. Bringebær
  3. Geitrams
  4. Løvetann
  5. Tyttebær
  6. Ramsløk Stornesle
  7. Molter
  8. Markjordbær
  9. Rogn
  10. Mjødurt
  11. Skvallerkål
  12. Krekling  

Her får du vite mer …

Sommerens sopper

Sopp vokser ikke bare i «sopptember». Monica Tvede Asmyhr, sertifisert soppsakkyndig, har vært heltidsanker i 13 år.

Sommerens sopp

Ufarlig å berøre

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Mat

Mat:

Hane pane

Kjappe vinger, brusende fjær og buldrende vår- og høstspill. Orrhanen er skogens entertainer. Den skuffer heller ikke på tallerkenen.

Mat

Gikk du glipp av denne?

Slik speker du vilt

Etter fryseboksens inntog, handler videreføringen av gamle konserveringsmetoder mest om å frambringe særegne smaker. Jakt & Fiskes viltkokk, Finn Hansen, viser hvordan du får den beste spekematen ut av høstens fangst.

Mat

Mat:

Førstepremien

Uten fisk eller vilt i sekken, er det lett å tenke at turen ikke er komplett. I min verden er skogens gull førstepremien.

Mat

På forsiden nå