Stjernekokkens sankeguide

Han startet med å plukke kantareller. Siden har mesterkokk Nicolai Ellitsgaard fått stadig flere ville vekster på repertoaret.
30. august 2021

Lindesnes ligger fenomenet Under. Fem meter under vann serveres de lekreste matretter, kun med råvarer fra nærområdet.

Læregutten

Norge – et gastronomisk u-land

Beføling i fjæra

Mye søl og mange kokker

Kjøtt jeg har møtt

Ganen galer

Sanking av tang

Kjøkkensjefens favoritter:
Under vann …

Kjøkkensjefens favoritter:
… på land

Sanketoppen

  1. Blåbær
  2. Bringebær
  3. Geitrams
  4. Løvetann
  5. Tyttebær
  6. Ramsløk Stornesle
  7. Molter
  8. Markjordbær
  9. Rogn
  10. Mjødurt
  11. Skvallerkål
  12. Krekling  

Her får du vite mer …

Sommerens sopper

Sopp vokser ikke bare i «sopptember». Monica Tvede Asmyhr, sertifisert soppsakkyndig, har vært heltidsanker i 13 år.

Sommerens sopp

Ufarlig å berøre

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Mat

Mat:

Førstepremien

Uten fisk eller vilt i sekken, er det lett å tenke at turen ikke er komplett. I min verden er skogens gull førstepremien.

Mat

Mat:

Fiskerens trøst

Skal man først svelge unna skuffelsen over ikke å få fisk, er blåskjell en venn i nøden.

Mat

Mat:

Ørret i røyken

Mange ivrige fiskere bruker uker på å lure sjøørreten. Sett av noen dager til å røyke den også.

Mat

På forsiden nå