By på bever

Beveren er undervurdert på tallerkenen. Magien oppstår med varsom behandling i mange timer.

«Når så beveren lå på bordet, brunstekt og lekker, hadde vi ikke lenger noen ønsker», skriver Helge Ingstad i Pelsjegerliv. Jeg vil ikke påstå at Helge Ingstad tok feil, Gud forby, men beveren er best rosa, ikke brun. Vi kan jo anta at han siktet til fargen utenpå.

Beveren har mye fett, og det er i fettet mesteparten av smaken sitter. Hvis man ikke liker lam, skjærer man bare bort fettet. Det samme gjelder for beveren. Helge Ingstad skriver at han byttet bort den fete beverhalen til indianere som ville selge sjelen for en fet godbit.

Definert som fisk

Lytt til paven

Rosastekt beverlår med knust rødløk og sellerirotpuré

Ingredienser

Slik gjør du

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Mat

Så lett er det å lage en lekker ørretsalat med pestodressing. Foto: Anine Gutubakken Byles
Matoppskrift:

Sommerlig ørretsalat

Med deilig nystekt ørret, en frisk pestodressing, peanøtter og ristede pinje- og solsikkekjerner, er dette en rett som passer perfekt en varm sommerdag.

Mat

Har du prøvd stekt lysing med paprika og ramsløkrømme? Foto: H2W Studio
Matoppskrift:

Stekt lysing med ramsløk-rømme

Noen ganger kan man kjenne på ekte glede over andres dumhet.

Mat

Sandflyndre egner seg godt til panering, skrive vår matskribent. Foto: Anine Gutubakken Byles
Oppskrift:

Helt sprø sandflyndre

Filetert sandflyndre egner seg ekstra godt til panering. Filetene er små og derfor perfekte i størrelsen, og med japansk pankomel blir de ekstra sprø og gode.

Mat

På forsiden nå