By på bever

Beveren er undervurdert på tallerkenen. Magien oppstår med varsom behandling i mange timer.

«Når så beveren lå på bordet, brunstekt og lekker, hadde vi ikke lenger noen ønsker», skriver Helge Ingstad i Pelsjegerliv. Jeg vil ikke påstå at Helge Ingstad tok feil, Gud forby, men beveren er best rosa, ikke brun. Vi kan jo anta at han siktet til fargen utenpå.

Beveren har mye fett, og det er i fettet mesteparten av smaken sitter. Hvis man ikke liker lam, skjærer man bare bort fettet. Det samme gjelder for beveren. Helge Ingstad skriver at han byttet bort den fete beverhalen til indianere som ville selge sjelen for en fet godbit.

Definert som fisk

Lytt til paven

Rosastekt beverlår med knust rødløk og sellerirotpuré

Ingredienser

Slik gjør du

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

Siste fra Mat

Mat:

Hane pane

Kjappe vinger, brusende fjær og buldrende vår- og høstspill. Orrhanen er skogens entertainer. Den skuffer heller ikke på tallerkenen.

Mat

Gikk du glipp av denne?

Slik speker du vilt

Etter fryseboksens inntog, handler videreføringen av gamle konserveringsmetoder mest om å frambringe særegne smaker. Jakt & Fiskes viltkokk, Finn Hansen, viser hvordan du får den beste spekematen ut av høstens fangst.

Mat

Mat:

Førstepremien

Uten fisk eller vilt i sekken, er det lett å tenke at turen ikke er komplett. I min verden er skogens gull førstepremien.

Mat

På forsiden nå