Ukesmeny for fjellturen

God og næringsrik mat er en viktig del av turkosen. Man kan selvsagt satse alt på å leve av det naturen gir, men det kan det fort bli dårlig stemning om fisket slår feil. Her er kokkens middagstips for en uke i fjellet.
Fredag, 21. juni 2019 - 11:53

– Yes!

Et lettelsens sukk slippes når jeg ser badevekta stopper på riktig side av 20 -tallet. Jeg skal på fjelltur, og er det noe jeg har lært, er det å pakke med måte. Er man flere sammen på tur, er det ganske enkelt, da kan vekten av telt, kokeutstyr og ikke minst mat fordeles.

Meny for en uke

  • Pannekaker med medbrakt syltetøy, tørre bær, eller bær fra naturen. Kombiner gjerne med medbrakt rømme hvis fettsuget skulle melde seg.
  • Risotto med lettkokt grøtris, tørrfisk, tørr løk og soltørkede tomater. Parmesan.
  • Ørretfilet i folie, sopp og løk.
  • Linsegryte med tomater, løk, tørket kjøtt eller spekemat.
  • Lettkokt pasta med tørket sopp og parmesan. Spe gjerne på med litt fisk, eller bruk pasta med bønner eller liknende, for proteinets skyld.
  • Gravet fisk med sennep, knekkebrød og potetmos.
  • Nudler (nudelsuppe) med tørket kjøtt, soltørkede tomater og tørket sopp. Bland gjerne inn parmesan og seterrømme.

Handleliste

  • Pannekakemiks (som kan blandes med vann).
  • Tørkede bær og nøtter (gojibær, tranebær, rosiner, hasselnøtter og valnøtter).
  • Tørrfisksnacks, gjerne også litt tørkede reker og sardiner.
  • Lettkokt grøtris eller annen lettkokt ris.
  • Tørket løk (fås i butikker med godt utvalg, eller bestilles på nettet).
  • Soltørkede tomater (tørre, ikke i olje).
  • Tørket sopp. Husk at sopp er enkelt å tørke sjøl.
  • Spekemat, gjerne morrpølse i skiver. Kan brukes til nesten alt. En litt mer eksklusiv variant er tørket hjerte fra hjortevilt, som kan skives på forhånd.
  • Tørre linser (de grønne fra Puy er de overlegent beste).
  • Lettkokt pasta. Prøv eventuelt bønnepasta.
  • Parmesanost. Gir mye smak i forhold til vekt.
  • Potetmospulver. Smaker ingenting, har en ekkel tekstur, men gir karbohydrater og kan brukes som base.
  • Godt utvalg av nudler.
  • Godt utvalg av «Rett i koppen».
  • Smør/olje.
  • Salt, pepper og krydder etter ønske.
  • Sennep
  • Seterrømme, hvis du orker å bære. Ha den over i solid plastbeger eller liknende for å unngå uhell i sekken.
  • Tørrsaltet bacon til ekstra smak og litt luksus.

Tips og tilberedning:

Pannekaker

Risotto

Ørretfilet

Linsegryte

Pasta

Gravet fisk

Nudler

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

På forsiden nå