Helstekt hjorte­mørbrad med pepper­saus

Kalenderen forteller at mai er i startgropa. Lufta er blitt varm, nettene korte og kveldene lange og lyse. Jeg får bestandig lyst til å invitere til fest på denne tiden.
10. mai 2019

Og det passer godt å rote litt i fryseren etter en av pakkene med viltkjøtt. Slike stykker har en lei tendens til å bli borte i fryseboksens mystiske mørke. Det aller beste er å lage en anledning for bruk, ikke vente på den.

Jeg synes det er mest stas å tilberede kjøtt i store stykker. Helstekt indrefilet, ytrefilet, steiker eller liknende. Det er nok en større utfordring i de store stykkene.


Pepperstekt mørbrad


Grønn peppersaus


Glasert småløk og stekte småpoteter


Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

Siste fra Mat

Mat:

Enkel bukk på grillen

En råbukk kan være vanskelig å felle, men bør tilberedes enklest mulig.

Mat

Mat:

Fort hjort

Noen ganger er det lurt å pakke inn et godt budskap.

Mat

Nå blir det vilt mye mat i NJFF

NJFF satser på villmat og har som mål å bli Norges ledende kunnskapsformidler på høstbare naturressurser.

Mat

På forsiden nå