Den danske forskeren Jesper Madsen og kollegene har merket tusenvis av gjess. Foto: Jo Straube
Den danske forskeren Jesper Madsen og kollegene har merket tusenvis av gjess. Foto: Jo Straube

Gåsbusters

Den danske forskeren Jesper Madsen har merket 5000 gjess. Arbeidet har vist seg matnyttig for både jegere og bønder i Norge og Danmark.
27. juni 2022

Skylaget ligger lavt over stubbåkrene utenfor Levanger i Trøndelag, de få plussgradene i slutten av april, trenger gjennom arbeidstøy og jaktdresser.

På låven til John Bakken sitter et dansk forskerteam fra Aarhus Universitet og varmer seg på pulverkaffe mens de venter på at noen av de tusentalls kortnebbgjessene i området vil lande på rett plass.

Voldsom vekst

Goose buzz

Blåmandags morgen

Dommens dag i Danmark

Skyter mer – skader mindre

Gåseforskning

Perfekt timing

Merking og prøver

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Jakt

Mats Holtmoen og over 50 andre lokale jegere reiser lørdag fra Odda til Geilo for å markere sin motstand mot håndteringen av skrantesjuka på Hardangervidda. Foto: Privat
Skrantesjuke:

Organiserer «opprørsbuss» til reinsmøte

Reinsjeger Mats Holtmoen og over 50 andre lokale jegere reiser til høstmøtet for viddareinen. Målet er å vise motstand mot håndteringen av CWD.
Skrantesjuke:

– Ekstra bukkeuttak er det minste av hardangerreinens bekymringer

Sekretæren i Hardangervidda villreinutval synes det er fint med lokalt engasjement, men mener lokale jegere og fjellstyrer må løfte blikket.
Nå kan du tjene inntil 2500 kroner på revejakta, forutsatt at du blir godkjent deltaker i Veterinærinstituttets overvåkingsprogram og leverer godkjente prøver å av tunge, lever og avføring. Foto: LexussK / iStockphoto

Nå kan du få inntil 2500 kroner for revejakta

Om du registrerer deg hos Veterinærinstituttet, kan du bidra i overvåkingen av parasitten dvergbendelorm – og tjene penger på revejakta.

På forsiden nå