Bestanden av grågås og kortnebbgås har hatt en formidabel vekst de siste tiårene, og utgjør en betydelig matressurs. Foto: Torgeir W. Skancke.

Vil ha mer og bedre gåsejakt

Bestanden av grågås og kortnebbgås er fortsatt i vekst, og fører til økte beiteskader. Bondelaget håper flere jegere oppdager gjessenes verdi som matvilt. 
11. mai 2022

– Vi ønsker oss flere gåsejegere! Gjess er kjøttfulle fugler og kan beskattes langt høyere enn hva tilfellet er i dag. Da trenger vi dyktige jegere. Effektiv gåsejakt forutsetter spesialisering, sier Ove Martin Gundersen, prosjektleder for Norges Bondelags arbeid med gås

Prosjektet er finansiert av Miljødirektoratet. Arbeidet skal styrke den lokale forvaltninga av gås, redusere konfliktene knyttet til beiteskader i landbruket og bidra til økt verdiskaping.  

Instruktørkurs

Innmarksjakt

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

Siste fra Jakt

I praksis er det totalforbud mot bruk av blyammunisjon for haglejegere i Norge fra og mede 15.02.2023. Foto: Alexander Schindler
Blyforbud | 

Derfor er våtmarksforbudet et totalforbud

EU innfører nye regler for bruk av blyhagl i våtmark. Fordi «våtmark» defineres vidt, er det i praksis slutt på blyhagl i Norge.
Snart starter norgesmesterskapet i Nordisk jaktskyting i Hemnes. Foto: Vidar Nilsen
NM Nordisk:

Mesternes mester

21.- 22. mai går norgesmesterskapet i Nordisk jaktskyting av stabelen i Hemnes. Å kapre pokalen i denne grenen har mange likhetstrekk med TV-programmet «Mesternes mester».
Det er fastsatt en kvote på 7.000 kort på villrein på Hardangervidda i år. Halvparten av kortene er «valgfritt dyr», mens den andre halvparten er «voksen bukk over 2.5 år og eldre». Foto: Alexander Schindler

Slik blir villreinjakta på Hardangervidda i år

Villreinnemda har vedtatt både kvoter og vilkår for villreinjakta på Hardangervidda. Nå har Miljødirektoratet sendt ut forslag om tidligere jaktstart på høring.

På forsiden nå