Jakt effektivt på urbane gjess

Å skyte noen titalls bynære gjess i løpet av et par kveldstimer, krever organisering og disiplin.
08. juli 2019

Seks par øyne sveiper forventningsfullt over de vidstrakte jordene foran og bak oss, nedover mot vika, 3–400 meter unna. Gjessene har ligget trygt på sjøen i hele dag. Nå er de forhåpentlig snart klare for kveldsmat …

Det sitter nærmere hundre lokkefugler på jordet, 15- 30 meter fra skjulet vårt. Det er ikke lyd i noen av dem, bortsett fra i en, som jevnlig slynger ut den karakteristiske kontaktlyden, fjernstyrt av jaktleder Robert Klausen.


Jakta på den optimale jakta

– Er målet å skyte flere gjess, er anbefalingen å organisere jakta over større områder, med felles jaktkortsalg med andre grunneiere, eventuelt egne jaktlag. Lavere jakttrykk, gir flere felte gjess.


Slik jakter du effektivt

Tre jegere som spretter opp av hvert sitt skjul og skyter seks skudd på samme gåsa, er ikke særlig effektiv gåsejakt!


Husk at …


Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Jakt

Bukkejakt:

Våryr i Hampshire

Titusener av fotballsupportere tar i et normalår en langweekend i England for å se favorittlaget i Premier League. Andre tar turen over Nordsjøen for å kikke etter råbukk …

Jakt og Fiskesenteret tilbake for fullt

– Regjeringens beslutning om nedstengning av landet 12. mars, var det verst tenkelige tidspunktet på året for oss. Det var bare to dager før den viktigste kurshelga gjennom hele året, sier daglig leder Anders Storm Nilsestuen på Jakt og Fiskesenteret.

Stabilt antall ulv i Norge

I vinter ble det registrert 103–106 ulver i Norge. Antallet er uendret fra i fjor.

På forsiden nå