Jakt effektivt på urbane gjess

Å skyte noen titalls bynære gjess i løpet av et par kveldstimer, krever organisering og disiplin.
08. juli 2019

Seks par øyne sveiper forventningsfullt over de vidstrakte jordene foran og bak oss, nedover mot vika, 3–400 meter unna. Gjessene har ligget trygt på sjøen i hele dag. Nå er de forhåpentlig snart klare for kveldsmat …

Det sitter nærmere hundre lokkefugler på jordet, 15- 30 meter fra skjulet vårt. Det er ikke lyd i noen av dem, bortsett fra i en, som jevnlig slynger ut den karakteristiske kontaktlyden, fjernstyrt av jaktleder Robert Klausen.


Jakta på den optimale jakta

– Er målet å skyte flere gjess, er anbefalingen å organisere jakta over større områder, med felles jaktkortsalg med andre grunneiere, eventuelt egne jaktlag. Lavere jakttrykk, gir flere felte gjess.


Slik jakter du effektivt

Tre jegere som spretter opp av hvert sitt skjul og skyter seks skudd på samme gåsa, er ikke særlig effektiv gåsejakt!


Husk at …


Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Jakt

Viten:

Når hjelper det å freda ryper?

Me trur at spørsmålet ikkje er om, men når jakt har betydning. Me vil her fortelja om trua vår, men er ikkje visse på at tru treng vera sanning.

Rakkelhaner kan få levedyktige avkom

Trodde du rakkelhanen ikke kunne formere seg? Tro om igjen. Genetiske analyser hos Norsk institutt for naturforvaltning (NINA) viser nå at denne krysningen mellom orrfugl og storfugl kan være fruktbar og få levedyktig avkom ute i det fri.

Tester ut villsvinfeller

Norske myndigheter ønsker færrest mulig villsvin på et minst mulig område i Norge. Nå tas egne villsvinfeller i bruk som et ledd i å begrense spredningen.

På forsiden nå