Timo i farta – stolt unghund på tur hjem med felt fugl.

Gåsejakt med gode hjelpere

Gåsejakt med apporterende retriever sørger ikke bare for at felt- og skadeskutt fugl blir hanket inn. Hundene bidrar også til flere skuddsjanser!
25. august 2021

Den karakteristiske lyden av gjess, i dette tilfellet den første bølgen av kortnebbgås på vingene, bærer godt i kulturlandskapet idet klokka nærmer seg seks på morgenkvisten.

Vi har allerede vært i sving noen timer i svarte natta, utstyrt med hodelykter for utplassering av lokkefugl, rigging av blindes og skjul for hundeførere. Jegerne sitter på ferske nyheter fra grunneier om hvilke jorder gjessene for øyeblikket frekventerer. Nøkkelinformasjon, ifølge jaktleder Rune Kenneth S. Lædre.

Ut med oss!

Mentalt sterke

Hunden stjeler oppmerksomheten

Ut på langtur

Jakttips

Neglisjerer hunden

Stiller gjerne opp

Jaktlaget i Levanger

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Jakt

Mats Holtmoen og over 50 andre lokale jegere reiser lørdag fra Odda til Geilo for å markere sin motstand mot håndteringen av skrantesjuka på Hardangervidda. Foto: Privat
Skrantesjuke:

Organiserer «opprørsbuss» til reinsmøte

Reinsjeger Mats Holtmoen og over 50 andre lokale jegere reiser til høstmøtet for viddareinen. Målet er å vise motstand mot håndteringen av CWD.
Skrantesjuke:

– Ekstra bukkeuttak er det minste av hardangerreinens bekymringer

Sekretæren i Hardangervidda villreinutval synes det er fint med lokalt engasjement, men mener lokale jegere og fjellstyrer må løfte blikket.
Nå kan du tjene inntil 2500 kroner på revejakta, forutsatt at du blir godkjent deltaker i Veterinærinstituttets overvåkingsprogram og leverer godkjente prøver å av tunge, lever og avføring. Foto: LexussK / iStockphoto

Nå kan du få inntil 2500 kroner for revejakta

Om du registrerer deg hos Veterinærinstituttet, kan du bidra i overvåkingen av parasitten dvergbendelorm – og tjene penger på revejakta.

På forsiden nå