Timo i farta – stolt unghund på tur hjem med felt fugl.

Gåsejakt med gode hjelpere

Gåsejakt med apporterende retriever sørger ikke bare for at felt- og skadeskutt fugl blir hanket inn. Hundene bidrar også til flere skuddsjanser!
25. august 2021

Den karakteristiske lyden av gjess, i dette tilfellet den første bølgen av kortnebbgås på vingene, bærer godt i kulturlandskapet idet klokka nærmer seg seks på morgenkvisten.

Vi har allerede vært i sving noen timer i svarte natta, utstyrt med hodelykter for utplassering av lokkefugl, rigging av blindes og skjul for hundeførere. Jegerne sitter på ferske nyheter fra grunneier om hvilke jorder gjessene for øyeblikket frekventerer. Nøkkelinformasjon, ifølge jaktleder Rune Kenneth S. Lædre.

Ut med oss!

Mentalt sterke

Hunden stjeler oppmerksomheten

Ut på langtur

Jakttips

Neglisjerer hunden

Stiller gjerne opp

Jaktlaget i Levanger

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

Siste fra Jakt

Den danske forskeren Jesper Madsen og kollegene har merket tusenvis av gjess. Foto: Jo Straube
Forskning:

Gåsbusters

Den danske forskeren Jesper Madsen har merket 5000 gjess. Arbeidet har vist seg matnyttig for både jegere og bønder i Norge og Danmark.
Det blir tidligere jaktstart på villrein på Hardangervidda sør for riskveg 7 de to neste årene. Illustrasjonsfoto: Simon Åsheim

Det blir utvidet jakttid for å bekjempe skrantesjuke

Høringsfristen er over og Miljødirektoratet har bestemt seg. Det blir tidligere jaktstart på villrein, elg og hjort for å hindre spredning av skrantesjuke.
 Svein Erik Lund, sekretær i Hardangervidda villreinområde, drømmer om store villreinflokker på Hardangervidda. Foto: Atle Skjelde
Portrettet:

Arealforkjemperen

– Arealforvaltning og menneskelig ferdsel er de største utfordringene for villreinen. Flere av turisthyttene på Hardangervidda bør stenges, sier Svein Erik Lund, sekretær i Hardangervidda villreinutval.

På forsiden nå