Sola er i ferd med å få overtaket på skodda. Det er duket for nok en varm dag. Under slike forhold er det jakt på morgenen som gjelder.

Slik feller du rådyrbukken i august

Brunsten styrer bukkens atferd – været dine muligheter til skuddsjanse. Her er tipsene som kan gi fall på hete augustdager.
26. juli 2021

I 2019 var det rekordvarmt hele sommeren. I fjor hadde derimot store deler av Sør-Norge den kaldeste julimåneden på år og dag, kun unntaksvis med temperaturer over 20 grader.

Noen dager før bukkejaktstarten 10. august, kom imidlertid høytrykket, med dagtemperaturer på nærmere 30 grader.

«Forsøk å lokke fram geita, og håp på at bukken følger hakk i hæl.»

Krevende lokking

Hets en bukk

Krevende og givende

Brunsten

Etter regnet …

Se opp for flått

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Jakt

Mats Holtmoen og over 50 andre lokale jegere reiser lørdag fra Odda til Geilo for å markere sin motstand mot håndteringen av skrantesjuka på Hardangervidda. Foto: Privat
Skrantesjuke:

Organiserer «opprørsbuss» til reinsmøte

Reinsjeger Mats Holtmoen og over 50 andre lokale jegere reiser til høstmøtet for viddareinen. Målet er å vise motstand mot håndteringen av CWD.
Skrantesjuke:

– Ekstra bukkeuttak er det minste av hardangerreinens bekymringer

Sekretæren i Hardangervidda villreinutval synes det er fint med lokalt engasjement, men mener lokale jegere og fjellstyrer må løfte blikket.
Nå kan du tjene inntil 2500 kroner på revejakta, forutsatt at du blir godkjent deltaker i Veterinærinstituttets overvåkingsprogram og leverer godkjente prøver å av tunge, lever og avføring. Foto: LexussK / iStockphoto

Nå kan du få inntil 2500 kroner for revejakta

Om du registrerer deg hos Veterinærinstituttet, kan du bidra i overvåkingen av parasitten dvergbendelorm – og tjene penger på revejakta.

På forsiden nå