Sola er i ferd med å få overtaket på skodda. Det er duket for nok en varm dag. Under slike forhold er det jakt på morgenen som gjelder.

Slik feller du rådyrbukken i august

Brunsten styrer bukkens atferd – været dine muligheter til skuddsjanse. Her er tipsene som kan gi fall på hete augustdager.
26. juli 2021
«Forsøk å lokke fram geita, og håp på at bukken følger hakk i hæl.»

I 2019 var det rekordvarmt hele sommeren. I fjor hadde derimot store deler av Sør-Norge den kaldeste julimåneden på år og dag, kun unntaksvis med temperaturer over 20 grader. Noen dager før bukkejaktstarten 10. august, kom imidlertid høytrykket, med dagtemperaturer på nærmere 30 grader.

Vi har sittet på post med Glenn Espen Sparby (40) kvelden gjennom i varmen. Null respons på lokkefløyta på selveste generalposten, til tross for at feiing og heksering avslører at her nylig har vært hektisk brunstaktivitet.

Krevende lokking

Hets en bukk

Krevende og givende

Brunsten

Etter regnet …

Se opp for flått

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Jakt

Den danske forskeren Jesper Madsen og kollegene har merket tusenvis av gjess. Foto: Jo Straube
Forskning:

Gåsbusters

Den danske forskeren Jesper Madsen har merket 5000 gjess. Arbeidet har vist seg matnyttig for både jegere og bønder i Norge og Danmark.
Det blir tidligere jaktstart på villrein på Hardangervidda sør for riskveg 7 de to neste årene. Illustrasjonsfoto: Simon Åsheim

Det blir utvidet jakttid for å bekjempe skrantesjuke

Høringsfristen er over og Miljødirektoratet har bestemt seg. Det blir tidligere jaktstart på villrein, elg og hjort for å hindre spredning av skrantesjuke.
 Svein Erik Lund, sekretær i Hardangervidda villreinområde, drømmer om store villreinflokker på Hardangervidda. Foto: Atle Skjelde
Portrettet:

Arealforkjemperen

– Arealforvaltning og menneskelig ferdsel er de største utfordringene for villreinen. Flere av turisthyttene på Hardangervidda bør stenges, sier Svein Erik Lund, sekretær i Hardangervidda villreinutval.

På forsiden nå