Prinsen som ble villsvinkonge

Franz-Albrecht Öttingen-Spielberg er det nærmeste du kommer en internasjonal jaktkjendis. Årsaken er ferdighetene med rifla under drivjakt på villsvin. Vi møtte ham i bøkeskogen i Frankrike i høst …
11. desember 2019

Alle som har sett tyske Franz-Albrecht i aksjon med rifla når villsvin kommer i stor fart under en klassisk drivjakt, kan fort bli stående og måpe. Ferdighetene med rifla er av en annen verden, og den ene grisen etter den andre styrter om kull etter en perfekt plassert kule, døde i skuddet.   

Mannen tilhører den tyske adelen og er ektefødt prins fra Bayern. Skyteferdigheter er udødeliggjort gjennom «Wildboar Fever» filmene, der han har vært med på de åtte siste innspillingene. Årsaken til filmenes popularitet, handler også om evnen til å formidle spenningen under jakta, samt et ekte engasjement for både miljø og jaktetikk.

Les også: Stålos på villsvin 

1500 villsvin på 25 000 mål

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

Siste fra Jakt

Skrantesjuke:

For få hjort og elg skutt i Nordfjellaregionen

Det ble felt flere elg og hjort i Nordfjellaregionen i 2019 enn i 2018, men ikke nok sammenlignet med planen for å nå myndighetenes mål om å halvere bestandene innen utgangen av 2020. Nå er rådet fra forskerne å øke avskytingen under årets jakt.

Flere bjørner, men færre binner i norske skoger

I fjor ble det registrert 148 brunbjørner i Norge, en økning på sju prosent fra året før. Det er det høyeste antall bjørner registrert i landet siden 2013.

Hver sjuende jeger er kvinne

– Dette er gledelig lesing og viser at vår langsiktige satsing på å få flere kvinner ut på jakt virker, sier organisasjonskonsulent i NJFF, Silje Klæbo. Nye tall fra SSB viser nemlig at antallet kvinnelige jegere i Norge øker jevnt og trutt.

På forsiden nå