Prinsen som ble villsvinkonge

Franz-Albrecht Öttingen-Spielberg er det nærmeste du kommer en internasjonal jaktkjendis. Årsaken er ferdighetene med rifla under drivjakt på villsvin. Vi møtte ham i bøkeskogen i Frankrike i høst …
11. desember 2019

Alle som har sett tyske Franz-Albrecht i aksjon med rifla når villsvin kommer i stor fart under en klassisk drivjakt, kan fort bli stående og måpe. Ferdighetene med rifla er av en annen verden, og den ene grisen etter den andre styrter om kull etter en perfekt plassert kule, døde i skuddet.   

Mannen tilhører den tyske adelen og er ektefødt prins fra Bayern. Skyteferdigheter er udødeliggjort gjennom «Wildboar Fever» filmene, der han har vært med på de åtte siste innspillingene. Årsaken til filmenes popularitet, handler også om evnen til å formidle spenningen under jakta, samt et ekte engasjement for både miljø og jaktetikk.

Les også: Stålos på villsvin 

1500 villsvin på 25 000 mål

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

Siste fra Jakt

Rypejegere svindlet

Flere rypejegere fra Sørlandet har anmeldt en mann fra Telemark som har leid ut et 12.000 daa fjellterreng han ikke disponerte. Mannen skal ha fått utbetalt over 60.000 kroner.

Rådyr lever farligst i trafikken i Trøndelag

Rådyr, elg og hjort lever farlig i trafikken, spesielt i høstmånedene. Flest rådyr ble påkjørt og drept i Trøndelag om høsten i jaktåret 2019–2020.

Skrantesjuken på Hardangervidda er blodig alvor

Sjansen for å bli kvitt skrantesjuke (CWD) i Norge er kraftig redusert etter funnet på Hardangervidda. – Dette er så å si det ultimate marerittet, sier professor Atle Mysterud ved Universitetet i Oslo.

På forsiden nå