Prinsen som ble villsvinkonge

Franz-Albrecht Öttingen-Spielberg er det nærmeste du kommer en internasjonal jaktkjendis. Årsaken er ferdighetene med rifla under drivjakt på villsvin. Vi møtte ham i bøkeskogen i Frankrike i høst …
11. desember 2019

Alle som har sett tyske Franz-Albrecht i aksjon med rifla når villsvin kommer i stor fart under en klassisk drivjakt, kan fort bli stående og måpe. Ferdighetene med rifla er av en annen verden, og den ene grisen etter den andre styrter om kull etter en perfekt plassert kule, døde i skuddet.   

Mannen tilhører den tyske adelen og er ektefødt prins fra Bayern. Skyteferdigheter er udødeliggjort gjennom «Wildboar Fever» filmene, der han har vært med på de åtte siste innspillingene. Årsaken til filmenes popularitet, handler også om evnen til å formidle spenningen under jakta, samt et ekte engasjement for både miljø og jaktetikk.

Les også: Stålos på villsvin 

1500 villsvin på 25 000 mål

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

Siste fra Jakt

Dette er NJFFs jaktskyting

Jaktskyting i regi av våre lokalforeninger har de seinere tiårene utviklet seg til å bli en konkurranseaktivitet som interesserer svært mange medlemmer.

Her er NJFFs nye ambassadører

De er unge, de er ivrige, og de elsker jakt, fiske og friluftsliv. Her er NJFFs nye ambassadører 2021!

Elgen som ikke ville dø

Ingen elger er blitt slaktet oftere enn Elg i solnedgang. Motivets seiglivede egenskaper er en historie om kjærlighet til naturen, nasjonalfølelse, kulturelle brytninger – elgbestandens utvikling.

På forsiden nå