Oppskrift | Elgkarbonader

Skogens kongekarbonader

Kunsten med å lage elgkarbonader handler ikke om mye fett.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel. Det er ikke sikkert at informasjonen som står i artikkelen stemmer lenger.

Hvert år blir det skutt rundt 30 000 elg i Norge, med en total slaktevekt på rundt 7700 tonn. Nesten åtte millioner kilo elgkjøtt fordeles hvert år mellom jegerne, og når kruttrøyken legger seg før jul og slaktejobben er over, sitter man igjen med store mengder kvernet kjøtt.

Det er mange kreative måter å spise seg ned i kjøttdeiglageret. Jeg vil med dette slå et slag for en klassiker; elgkarbonaden.

Er du som meg fra en utpreget elgkommune, kjenner du på kroppen når elgjakta starter. Det er litt som skreifisket for folk i Lofoten. Det er noe som ligger i lufta, som kommer med vindraget i september. Det er den tiden av året da folk ikke snakker om været, men om hvordan det går med jakta.

Kjære leser!

For å lese denne artikkelen må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.