Annonse

Test av BioAmmo Blue Magnum 76 mm

Her ser vi bilde av haglepatronene BioAmmo Blue 76 mm.
BioAmmo Blue 76 mm pakker en full ladning lette miljøhagl, men krever et langt kammer.

Lett magnum for rypefjellet

Publisert

Den spanske produsenten Bioammo lader haglpatroner med sitt eget blyfrie haglmateriale, kalt Blue. Det er en legering av aluminium, tinn, sink og vismut, og har en forholdsvis lav egenvekt. 

De første patronene men denne hagltypen hadde en ganske lett ladning med høy hastighet. 

Nå tilbyr produsenten en magnumpatron for hagler med 76 mm kammer. Patronene er ladet til standard trykk i henhold til CIP, og kan derfor brukes i hagler uten liljestempel, forutsatt 3 toms kammer. 

Patronene inneholder ca. 35,5 gram hagl nr. 5, som måler 3,1 mm i gjennomsnitt. Det er mange urunde hagl, og en del avvik i størrelse, men ingen var under de oppgitte 3 mm. De ca. 340 haglene ligger i en kraftig forladning uten demping. 

Denne brytes ned giftfritt i terrenget. Hylsene er stjernebrettet i vanlig blå plast, som må bli med hjem til søppelbøtta.

God fart

Siden haglmaterialet er lettere enn stål, trenger haglene mye fart for å holde koken på haglehold. Det får de også med en målt utgangshastighet på 435 meter per sekund. Haglene penetrerte 8,5 cm ballistisk gel på 20 meters hold, som er moderat, men normal slagkraft. 

Haglene var hele og runde i gelen, men de pulveriserer i møte med stein uten å rikosjettere. Til tross for høy fart og kraftig haglkopp, satt patronene like åpne skuddbilder som både bly og vismut, ca. 85 cm store svermer på 20 meters hold og 1/4 boring. 

De var dess uten svært jevne med få luker i skuddbildet. Rekylen var lik andre 35 grams patroner, uten å avskrekke et annetskudd. Prismessig ligger de lavere enn vismut.

Fin til rypa

BioAmmo Blue 76 mm 35 g nr. 5 benytter den ekstra lengden til å levere en full ladning lette miljøhagl i god hastighet, uten å være en overanstrengt magnumpatron. 

Med sine åpne skuddbilder, er dette en fin rypepatron for alle hagler med langt nok kammer.

BioAmmo Blue Magnum 76 mm

Haglpatron kaliber 12/76 med 35,5 gram blyfrie hagl nr. 5. Miljøvennlig forladning. Stjernebrettet plasthylse med 16 mm cuolot. Fås i nr. 3, 4 og 5.

Hastighet: 435 m/s

Størrelse: Hagl nr. 5/ 3,1 mm

Antall hagl: 340

Pris: kr 24,95 pr. stk.

Leverandør: Magne Landrø AS, landro.no

Kort oppsummert

Pluss

  • Gode, åpne skuddbilder

  • Mange hagl

  • Ingen rikosjettfare

Noe å tenke på

  • Kun for 76 mm kammer

  • Litt svake på lange hold

  • Koster mer enn tilsvarende 70 mm.

  • Karakter: 5.5

Powered by Labrador CMS