Annonse

Jegerprøveinstruktører:

Vil ikke gi utdanningsansvaret til NJFF

Landbruksdirektoratet har gitt selskapet NaCL oppdraget med å tilby opplæring av jegerprøveinstruktører de neste årene.

For andre gang får NaCL ansvaret for å utdanne og oppdatere landets jegerprøveinstruktører.

Publisert Sist oppdatert

Landbruksdirektoratet la utdanningen av jegerprøveinstruktører ut på anbud etter sommeren. Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) leverte anbud, det samme gjorde selskapet Naturconsult Larsson AS (NaCL). Det er sistnevnte som har hatt ansvaret for utdanningen og oppdateringen av jegerprøveinstruktører i Norge siden 2015 på vegne av Miljødirektoratet.

Selskapet ble startet av Tore Larsson, tidligere opplæringsleder i NJFF fra 2008 til 2013.

– For oss som selskap betyr det at vi fortsatt får anledning til å bidra i jegeropplæringen framover. Vi planlegger å videreføre det tilbudet som har vært gitt til landets jegerprøveinstruktører i ti år, og videreutvikle dette sammen med Landbruksdirektoratet slik at det fortsatt legges til rette for et lokalt jegerprøvetilbud, sier daglig leder Gaute Larsson til Jakt & Fiske.

Selskapet hadde i fjor et resultat på 329.000 kroner før skatt.

I utgangspunktet har NaCL nå fått fornyet oppdraget med å utdanne instruktører fram til og med 2027, med mulighet for to ettårige forlengelser. Underveis kan det enten bli en ny anbudsprosess, eller Landbruksdirektoratet kan velge å selv ta ansvar for utdanningen av jegerprøveinstruktører.

– Naturlig NJFF-oppdrag

Informasjonssjef Line Lillebø Osfoss i NJFF er både skuffet og forbauset over avgjørelsen.

– Jegerprøveinstruktørene har en nøkkelrolle i rekrutteringen til jegerstanden. De er de fremste til å formidle god jaktetikk og sørge for at jegerstanden følger med i tiden. Vi mener at NJFF er best skikket til dette oppdraget, og hadde foreslått et solid, faglig tilbud for alle som ønsker å bli jegerprøveinstruktører, sier hun.

– Tapte ikke på pris

I sin prosess med å velge leverandør av jegerprøveinstruktøropplæring, hadde Landbruksdirektoratet pekt ut tre tildelingskriterier; henholdsvis pris, kompetanse hos tjenestetilbydere og besvarelsen av selve anbudet (kravspesifikasjon).

– Vi vet at vi ikke tapte på pris. Direktoratet har gjort en skjønnsmessig vurdering av de to andre kriteriene. Dette har vi nå bedt om innsyn i. Selvsagt har NaCL god erfaring og kompetanse etter å ha løst oppgaven i ti år, men vi mener likevel at NJFFs kompetanse og helhetlige tilnærming til jegeropplæringen ville gitt et enda bedre tilbud, sier Osfoss.

Avgjørelsen fra Landbruksdirektoratet, kan påklages. I skrivende stund er det uklart om NJFF vil klage.

Powered by Labrador CMS