Annonse

Test av FOB ZH 32 Standard

Bilde av haglpatronene FOB ZH 32 Standard
Haglpatronene FOB ZH 32 Standard

Hissig stålpatron

Stålpatron som gjør jobben når rypa trykker tidlig i sesongen.

Publisert Sist oppdatert

Franskproduserte FOB ZH 32 Standard er en jaktpatron med stålhagl i kaliber 12/70, som kan brukes i hagler uten liljestempel – om de har åpne choker. Patronen inneholder 32 gram svært jevne stålhagl nr. 6, med minimale avvik fra 2,8 mm i diameter. 

Hver patron rommer ca. 355 hagl. De ligger i en haglkopp av plast med støtdempende bunn, noe som er mindre vanlig for stålhagl. Plasthylsen er stjernebrettet og har en 16 mm høy metallbase.

God fart

Patronen ga mer hastighet enn lovet. Det er skrevet 375 m/s på pakka, men de klokket inn rett i underkant av 400 m/s på kronografen. Det er grensen for ytelse med standard stålpatroner. Det var også merkbar rekyl i patronene. 

Skudd mot papp, viste vide haglsvermer med få åpne luker, med konsentrasjon av hagl mot midten av svermen. På 20 meters hold var haglsvermene i gjennomsnitt 77 cm – levert fra to italienske hagler med 1/4 choke. 

Skuddbildene viste en håndfull randhagl utenfor svermen. I den ballistiske gelatinen, stoppet sekserhaglene etter 9 cm på 20 meters hold, noe som er tilstrekkelig til både rype og ringdue.

Tidligpatron

FOB ZH 32 Standard er en hissig jaktpatron med høyt antall hagl og god hastighet, som setter relativt vide skuddbilder. Den kan derfor egne seg på rypejakt tidlig i sesongen når fuglen trykker og har sommerdrakta på.

FOB ZH 32 Standard

Haglpatron for jakt i kaliber 12/70 mm. Miljøvennlig, vannløselig forladning. Stjernebrettet plastpatron med 20 mm forniklet culot.

Ladning: 32 g stål nr. 6

Antall hagl: 355

Hastighet: 397 m/s

Hagldiameter: 2,8 mm

Pris: kr 12,- pr. stykk

Leverandør: Schou Våpen AS, schouvapen.no

Kort oppsummert

Pluss

  • Høy fart

  • Vide skuddbilder

Noe å tenke på

  • Noe randhagl

  • Tettest i midten

  • Karakter: 4.5

Powered by Labrador CMS