Annonse

Test av Eley Grand Prix Traditional Steel 12/65 30 g nr. 4

Her har vi bilde av stålpatronen Eley Grand Prix Traditional Steel 12/65 30 g nr. 4. Haglepatronen kommer i oransje innpakning.
Eley Grand Prix Traditional Steel er en haglpatron ladet med stålhagl, som kan brukes i eldre hagler med 65 mm kammer.

Stålpatron for bestefars hagle

Disse patronene kan du trygt skyte med i den gamle «godbørsa».

Publisert Sist oppdatert

Om du jakter med en fin, gammel hagle med 65 mm kammer, er utvalget av blyfrie patroner begrenset. I Storbritannia er andeleneldre hagler med korte kamre særlig høy blant jegerne. 

Derfor har engelske Eley Hawk utviklet en stålpatron til formålet. Eley Grand Prix Traditional Steel er en 65 mm patron med moderat ladning. Den er CIP-godkjent for våpen med «BNP»-merking, altså Britisk Nitroproof.

Miljøvennlig

Stålhaglene ligger i en miljøvennlig, stivelsesbasert forladning, som løser seg opp i fuktige omgivelser. Ladningen lå et lite gram i overkant av de 30 lovede, med inntil et halvt gram avvik. 

Nr 4-haglene er fine og jevne med en snittdiameter på 3,26 mm. Hylsene er av resirkulerbar plast, og har en 10 mm høy metallbase (culot). På toppen ligger en pappskilling under rullekrymp. 

Som med andre stålpatroner, bør de ikke brukes i våpen med trangere enn halv boring, og slett ikke i damaskpiper. Patronene bør ikke utsettes for mye fuktighet, på lik linje med papphylser.

Kraft nok

Målt hastighet var svært jevn, og lå på ca. 370 meter per sekund, som er omtrent det Eley lover i denne patronen. Det ga 11 cm inntrengning i gelatin på 20 meters hold, som er kraft nok. 

Skuddbildene var ganske trange for en mild patron, med diameter på bare 60 cm på samme hold med 1/4 trangboring. 

Det gjør at den trenger åpne choker. Med patronen Grand Prix Traditional Steel, har Eley lyktes med ambisjonen om at du skal få bruke din gamle hagle på jakt igjen. Bra!

Eley Grand Prix Traditional Steel 12/65 30 g nr. 4

Haglpatron kaliber 12/65 med stålhagl og miljøvennlig forladning. Pappskilling over ladningen. 10 mm culot, 25-skudds pakning. Kan brukes i alle hagler i god stand, moderat ladet.

Ladning: 30 gram stålhagl

Haglstørrelse: nr. 4 (3,25 mm)

Utgangshastigheten: 370 m/s

Pris: kr 11, 80 pr. stk.

Leverandør:  Hell Events AS, hellevents.no

Kort oppsummert

Pluss

  • Godkjent for alle hagler
  • Miljøvennlig
  • Prisgunstig jaktpatron

Minus

  • Trange skuddbilder
  • Utsatt for fukt
  • Karakter: 5

Powered by Labrador CMS