Annonse

Test av Winchester ZZ Pigeon

Patronene vi har testet er Winchester ZZ Pigeon, disse haglpatronene er best egnet for duejakt.

God duepatron til rett jaktområde

En jevn og bløt blypatron til duejakta, dersom du er langt nok unna våtmark.

Publisert

Blypatroner har et begrenset bruksområde etter de nye bestemmelsene om ammunisjon til jakt. Paradoksalt nok kan lovlig bruk av blyhagl fortsatt være mulig f.eks. i enkelte jordbruksområder hvor det foregår matproduksjon. 

Winchester ZZ Pigeon er en haglpatron som er egnet til jakt på ringdue i slike områder. Det er dog jegerens ansvar å påse at kriteriene for bruk av blyhagl er oppfylt.

Jevn og bløt

Dette er en kraftfull patron med 36 gram fine hagl US nr. 7,5, som måler 2,41 mm i diameter (tilsvarer britisk nr. 7). Patronen inneholder hele 420 slike hagl. De er jevne og bløte, og ligger i en støtdempet plastkopp. 

Patronhylsa er stjernebrettet og har en 21 mm messingfarget culot. Under testskyting ga patronene en utgangshastighet på rundt 405 meter per sekund, som er oppunder det som er oppgitt på pakka. 

Den høye farten ga også frisk rekyl i den letteste av testhaglene. Skuddbildene var svært jevne og hadde få åpne felter.

Slett ikke helt på jordet

Svermen ga normal spredning på drøyt 80 cm i diameter på 20 meters hold med 1/4 trangboring. De små haglene penetrerte 10 cm av den ballistiske gelen, hvilket rimer godt med hastigheten. 

Winchester ZZ Pigeon oppfører seg som en fremragende rypepatron fra svunne tider, i dag vil den egne seg svært godt i jordekanten etter ringdua.

Winchester ZZ Pigeon

Blyhaglpatron for jakt i kaliber 12/70 mm 21 mm culot, plastforladning og stjernebrettet plasthylse.

Ladning: 36 g bly nr. 7,5

Antall hagl: 420

Hastighet: 405 m/s

Hagldiameter: 2,41 mm

Pris: kr 15,16 pr. stykk

Leverandør: Winchester Norge

Kort oppsummert

Pluss

  • Gode skuddbilder 
  • Bra fart

Minus

  • Blyhagl gir begrenset bruksområde
  • Frisk rekyl


  • Karakter: 5

Powered by Labrador CMS