Annonse

Test av Eley VIP Lightning Steel

Her ser vi stålpatronen Eley VIP Lightning Steel tilegnet for gåsejakt. Pakken til ammunisjonen er blå med lynnedslag på, samtidig som selve haglpatronen er rødfarget.
Her ser vi stålpatronen Eley VIP Lightning Steel tilegnet for gåsejakt.

Stålpatron for gås

Publisert

Eley VIP Lightning Steel er en kraftig «high performance» jaktpatron med stålhagl, kun for moderne liljestemplede hagler i kaliber 12 med 76 mm kammer. Patronen er ladet med 36 gram hagl nr. 1, som måler ca. 4,06 mm i diameter. Det gir rundt 130 hagl i hver patron. Plasthylsa er stjernebrettet og har en 15 mm høy culot.

Kraftig smell

Patronene ga naturlig nok frisk rekyl, og jeg målte en hastighet på rundt 405 meter per sekund. Haglene trengte 15 cm inn i ballistisk gelatin på 20 meters hold. På samme avstand målte haglesvermene rundt 60 cm i diameter med 1/4 choke. 

Dette er helt fint for en patron for gåsejakt, der holdene fort kan bli 30 meter. En kompakt sverm er ingen ulempe på hardskutt fugl. Innenfor svermen var dekningen jevn, og det var få randhagl. 

Jeg la merke til at et lite antall hagl var presset fast i bunnen på en del av forladningene etter skudd, uten at dette har særlig betydning. 

Eley VIP Lightning Steel er en kraftig patron egnet for gåsejakt. Den er relativt kostbar til stålpatron å være, men vil være effektiv når det gjelder.

Eley VIP Lightning Steel

«High performance» haglpatron for jakt i kaliber 12/76 mm 15 mm culot, plastforladning og stjernebrettet plasthylse. Setter trange, men jevne skuddbilder. 

Ladning: 36 g stål nr. 1

Antall hagl: 130

Hastighet: 405 m/s

Hagldiameter: 4,06 mm

Pris: kr 19,56 pr. stykk

Leverandør: Hell Events AS, hellevents.no

Kort oppsummert

Pluss

  •  Jevne og trange skuddbilder

Minus

  • Høy pris

  • Kun for liljemerkede våpen

  • Karakter: 4.5

Powered by Labrador CMS