Gammeldags? Britiske John Rigby & Co. har tatt opp igjen produksjonen av sin «Rising Bite» dobbeltrifle etter 80 års pause.

Stiv pris - dobbel glede

For enkelte er en dobbeltrifle i et potent kaliber selve drømmevåpenet. Styrken er kjappe dobbeltskudd på korte hold, men to skudd betyr også begrensninger …
02. oktober 2020

Dobbeltrifler er laget for ett eller to raske skudd på frihånd, og gjerne på mål i bevegelse. Derfor har de mye av karakteren og balansen til en hagle. I prinsippet er en dobbeltrifle to separate våpen som er montert i samme pakke. De to pipene har hver sin slagmekanisme, og om den ene svikter i en farlig situasjon, har du i alle fall igjen ett skudd. Likevel går dette på bekostning av egenskapene som rifle, og gjør bruksområdet begrenset.

O/U eller sideligger

Dobbeltrifler er bygget etter samme mal som dobbeltløpede hagler. Den klassiske dobbeltrifla er en sideligger. Fordelene ved disse er en mindre åpningsvinkel, som gjør omladingen en tanke raskere. Baskylen på en sideligger blir også smekrere, fordi den ikke omslutter kamrene på samme måte som en O/U, men bare gir plass for låseblokkene på undersiden.

Samskyting

Treffpunktsendring

Tilpasning

Rødpunktsikte optimalt

I sitt ess 

Fornuft og følelser 

Kalibervalg

Velegnet på elgjakt

Elefantbørse

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

Siste fra Utstyr

Blaser R8:

Langdemper med mange finesser

Blasers rettrekker R8 med heldempet pipe og justerbart skjefte inviterer til presisjonsskyting.
Sea To Summit – XBREW Coffe Dripper:

Oppgradert turkaffe

Er du opptatt av ekstra god kaffe på tur, bør du sjekke ut denne kaffedrypperen fra Sea To Summit.
Colemans Kobuk Valley 2:

Svalt som et stabbur

Teltlivet kan by på enkelte utfordringer i sommerhalvåret. Amerikanske Coleman har lansert en teknologi som stenger sollyset ute. Det funker.

På forsiden nå