Gammeldags? Britiske John Rigby & Co. har tatt opp igjen produksjonen av sin «Rising Bite» dobbeltrifle etter 80 års pause.

Stiv pris - dobbel glede

For enkelte er en dobbeltrifle i et potent kaliber selve drømmevåpenet. Styrken er kjappe dobbeltskudd på korte hold, men to skudd betyr også begrensninger …
02. oktober 2020

Dobbeltrifler er laget for ett eller to raske skudd på frihånd, og gjerne på mål i bevegelse. Derfor har de mye av karakteren og balansen til en hagle. I prinsippet er en dobbeltrifle to separate våpen som er montert i samme pakke. De to pipene har hver sin slagmekanisme, og om den ene svikter i en farlig situasjon, har du i alle fall igjen ett skudd. Likevel går dette på bekostning av egenskapene som rifle, og gjør bruksområdet begrenset.

O/U eller sideligger

Dobbeltrifler er bygget etter samme mal som dobbeltløpede hagler. Den klassiske dobbeltrifla er en sideligger. Fordelene ved disse er en mindre åpningsvinkel, som gjør omladingen en tanke raskere. Baskylen på en sideligger blir også smekrere, fordi den ikke omslutter kamrene på samme måte som en O/U, men bare gir plass for låseblokkene på undersiden.

Samskyting

Treffpunktsendring

Tilpasning

Rødpunktsikte optimalt

I sitt ess 

Fornuft og følelser 

Kalibervalg

Velegnet på elgjakt

Elefantbørse

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

Siste fra Utstyr

Enkel patronkoffert ⚃

Haglpatroner kan være ganske uhåndterlige greier, særlig når de er mange. Hvem har vel ikke pakket patronesker i bagen, og funnet alle patronene løse i bunnen ved ankomst?
Neversåler:

Never – for ever ⚅

Bjørkenever kan brukes til så mangt. Som skosåle er det også god match.
Anschutz 1782 D G-15x1 Thumbhole stock:

Jaktrifle med matchpreg

Den nye storviltrifla fra Anschütz glimrer med topp avtrekk og god presisjon, og trekker matchelementer med seg inn i jaktmodellen.

På forsiden nå