Sittende og stående skytestilling er de vanligste skytestillingene på jakt for mange jegere. Alle jegere bør derfor også trene på disse skytestillingene på banen. Treningsskyting med tofot, skytestokk og andre hjelpemidler kan også være nyttig. De som har muligheten kan med fordel også legge inn noen skudd mot løpende elg – det gir et nyttig innblikk i vanskelighetsgraden på slike skudd. Her et utvalg tips til deg som jakter med rifle og som ønsker å forbedre skyteferdighetene fram mot høsten.

Bli en bedre jaktskytter - med rifle

For storviltjegeren er det storviltprøven som angir minimumskravet til skyteferdighet. Ut over dette kravet må du selv finne dine begrensninger. Tren derfor på skytestillingene og på de avstandene du forventer å møte under jakta kommende høst.
27. mars 2019

Treningstips:

  • Start skytetreningen nå – ikke vent til de siste ukene før jakta!

  • Foreta en grundig sjekk av våpen, siktemidler og utstyr.

Avtrekk


Pusteteknikk

Sikteteknikken på rifle kan deles inn i fire faser:

  1. Før våpenet i anlegg.
  2. Grovsikt mot målet. Trekk pusten et par ganger.
  3. Slipp pusten ut og hold pusten (max. 3 – 5 sek.). Finsikt og øk presset mot avtrekkeren etter hvert som siktet nærmer seg målet.
  4. Når siktet ligger riktig, trekk av uten å nappe.

Øvelsesskyting hjelper!

En undersøkelse (Bedre jakt, NJFF) viser at ett av ti førsteskudd mot elg er et bomskudd eller et skadeskudd!

Les også: Bli en bedre jaktskytter - med hagleBli en postmester: 10 tips for bedre posteringsjakt, Velg riktig hagle og Hvilket kaliber du bruker er ikke viktigst for å felle elgen.


Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Jakt

Skrantesjuke:

For få hjort og elg skutt i Nordfjellaregionen

Det ble felt flere elg og hjort i Nordfjellaregionen i 2019 enn i 2018, men ikke nok sammenlignet med planen for å nå myndighetenes mål om å halvere bestandene innen utgangen av 2020. Nå er rådet fra forskerne å øke avskytingen under årets jakt.

Flere bjørner, men færre binner i norske skoger

I fjor ble det registrert 148 brunbjørner i Norge, en økning på sju prosent fra året før. Det er det høyeste antall bjørner registrert i landet siden 2013.

Hver sjuende jeger er kvinne

– Dette er gledelig lesing og viser at vår langsiktige satsing på å få flere kvinner ut på jakt virker, sier organisasjonskonsulent i NJFF, Silje Klæbo. Nye tall fra SSB viser nemlig at antallet kvinnelige jegere i Norge øker jevnt og trutt.

På forsiden nå