Sittende og stående skytestilling er de vanligste skytestillingene på jakt for mange jegere. Alle jegere bør derfor også trene på disse skytestillingene på banen. Treningsskyting med tofot, skytestokk og andre hjelpemidler kan også være nyttig. De som har muligheten kan med fordel også legge inn noen skudd mot løpende elg – det gir et nyttig innblikk i vanskelighetsgraden på slike skudd. Her et utvalg tips til deg som jakter med rifle og som ønsker å forbedre skyteferdighetene fram mot høsten.

Bli en bedre jaktskytter - med rifle

For storviltjegeren er det storviltprøven som angir minimumskravet til skyteferdighet. Ut over dette kravet må du selv finne dine begrensninger. Tren derfor på skytestillingene og på de avstandene du forventer å møte under jakta kommende høst.
27. mars 2019

Treningstips:

  • Start skytetreningen nå – ikke vent til de siste ukene før jakta!

  • Foreta en grundig sjekk av våpen, siktemidler og utstyr.

Avtrekk


Pusteteknikk

Sikteteknikken på rifle kan deles inn i fire faser:

  1. Før våpenet i anlegg.
  2. Grovsikt mot målet. Trekk pusten et par ganger.
  3. Slipp pusten ut og hold pusten (max. 3 – 5 sek.). Finsikt og øk presset mot avtrekkeren etter hvert som siktet nærmer seg målet.
  4. Når siktet ligger riktig, trekk av uten å nappe.

Øvelsesskyting hjelper!

En undersøkelse (Bedre jakt, NJFF) viser at ett av ti førsteskudd mot elg er et bomskudd eller et skadeskudd!

Les også: Bli en bedre jaktskytter - med hagleBli en postmester: 10 tips for bedre posteringsjakt, Velg riktig hagle og Hvilket kaliber du bruker er ikke viktigst for å felle elgen.


Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Jakt

Rådyr lever farligst i trafikken i Trøndelag

Rådyr, elg og hjort lever farlig i trafikken, spesielt i høstmånedene. Flest rådyr ble påkjørt og drept i Trøndelag om høsten i jaktåret 2019–2020.

Skrantesjuken på Hardangervidda er blodig alvor

Sjansen for å bli kvitt skrantesjuke (CWD) i Norge er kraftig redusert etter funnet på Hardangervidda. – Dette er så å si det ultimate marerittet, sier professor Atle Mysterud ved Universitetet i Oslo.

Verden rundt med rifla

Nils-Ole Stubberud har Afrika-feber, men ingen ønsker om å bli kurert. Den største drømmen befinner seg imidlertid i Sibir.

På forsiden nå