Annonse

Nå blir det vilt mye mat i NJFF

NJFF satser på villmat og har som mål å bli Norges ledende kunnskapsformidler på høstbare naturressurser.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

– Mat er en kilde til glede, stolthet, god helse og fellesskap i hele befolkningen. Vi vil sette søkelys på naturens høstbare goder, spesielt vilt og fisk, men også bær, sopp og andre vekster du finner i naturen.

Det sier prosjektleder for matsatsingen, Anine Gutubakken Byles. Hun har tidligere jobbet som webredaktør i NJFF og har bakgrunn som matfaglig innholdsprodusent, journalist, redaktør og fotograf.

– Jeg har stor lidenskap for både mat og friluftsliv, og har mange hårete mål i denne satsingen, sier hun entusiastisk.

Prosjektlederen understreker at NJFF sitter på svært mye kunnskap om utnyttelse av høstbare ressurser, og sier det er en takknemlig oppgave å føre satsingen mot målene som så langt er satt.

Her er det finnbiff på menyen, selvsagt tilberedt i felt.

Tror på økt interesse

Prosjektet tar sikte på å nå ut til alle som er opptatt av foredling og tilberedelse av vilt og fisk, enten de er jegere eller fiskere eller bare har en generell interesse for mat.

– Vi håper at matsatsingen vil bidra å øke interessen for et høstingsbasert friluftsliv. På sikt ønsker vi å kunne følge opp dem som tar jegerprøven med tilbud om for eksempel online matkurs. Vi skal også skape innhold som viser hvordan man behandler både vilt og fisk, enten det gjelder flåing og partering, filetering av fisk eller produksjon av egne pølser, forklarer Anine.

Vil også nå barn og unge

NJFF ser det som naturlig å flette matsatsingen sammen med det pågående «Helt vilt»-prosjektet, hvor målet er å gi barn og unge økt forståelse for bruk av naturressursene man finner i Norge.
– Oppskrifter og informasjonsmateriell som utarbeides til friluftslederne i NJFFs fylkeslag, vil gi den yngre målgruppen i matsatsingen god kunnskap om mat fra skog til bord gjennom både oppskrifter og videoer på nett og i sosiale medier, avslutter Gutubakken Byles.

Powered by Labrador CMS