Oppskrift | Røye

Heit røye

Det er på de kaldeste dagene de heiteste rettene blir unnfanget.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel. Det er ikke sikkert at informasjonen som står i artikkelen stemmer lenger.

Det var en av de kaldeste dagene på isen. Frostrøyken hang over vann og munn. Rondeslottet var pakket inn i lyst blått og rosa. Som to Michelin-menn satt vi over hullene iført boblejakker og varmestøvler og ventet på napp. Kroken var agnet med maggot, og hullet var matet med illeluktende ostemasse. Kulda var intens.

En pakt

Uansett hvor godt kledd du er på slike dager, vil kuldegradene stikke av med seieren til slutt. For hvert minutt flyttes nullpunktet nærmere kroppen. Det er på sånne dager man begynner å drømme om en glovarm suppe og heit chili, mat som får kroppen til å koke.

Kjære leser!

For å lese denne artikkelen må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.