Annonse

Oppskrift || Steik med søtpotetmos

Her ser vi det delikate resultatet av stek med søtpotetmos.
Her ser vi det delikate resultatet av stek med søtpotetmos.

Steik med søtpotetmos

Elgstek med søtpotetmos, bakt rødløk og rødvinssaus smaker nydelig på en festaften.

Publisert

Både elgstek, reinsdyrstek og hjortestek passer fint til denne oppskriften. Man beregner cirka 200 g kjøtt per person. Server gjerne med rørte tyttebær og stekt sopp til. 

Ingredienser til 4 personer:

Søtpotetmos:

800 g søtpotet

2 ss smør

1 dl fløte

0,5 ts salt

0,5 ts pepper

Bakt rødløk:

  • 4 stk. rødløk
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 4 kvister frisk rosmarin
  • Rødvinssaus:

    • 2 stk. sjalottløk
    • 2 ss olivenolje
    • 5 dl rødvin
    • 5 dl viltkraft
    • 100 g smør
    • 0,5 ts salt
    • 1 ts pepper

Følg oppskriften for langtidssteking (se nederst i artikkelen) når du skal tilberede steken. 

Slik gjør du:

Søtpotetmos:

Kok opp en kjele med vann. Skrell og del søtpotetene i små biter og ha dem over i det kokende vannet. La det koke til søtpotetene er myke, cirka 30 minutter.

Hell av kokevannet og tilsett smør og fløte. Kjør med stavmikser til søtpotetene blir en helt glatt og kremet puré. Smak til med salt og pepper.

Bakt rødløk:

Varm opp stekeovnen til 220 grader.

Ta av det ytterste skallet på rødløkene, og skjær av bunnene slik at de står stødig. Skjær et lite snitt på toppen og plasser dem over i en ildfast form. Ha olivenolje, salt og pepper på topp og legg noen rosmarinkvister rundt.

Stekes på midterste rille i ca. 30 minutter, eller til de er møre.

Rødvinssaus:

  • Finhakk sjalottløken. Varm opp en gryte med smør og fres løken til den er blank.
  • Tilsett rødvin og la det koke til væsken er redusert til en fjerdedel. Konsistensen skal være tykk.
  • Tilsett viltkraft og kok sausen ned til ca. halv mengde. Sil av sjalottløken.
  • Del smøret i terninger og rør inn i sausen. Smak til med salt og pepper.
Powered by Labrador CMS