Førstepremien

Uten fisk eller vilt i sekken, er det lett å tenke at turen ikke er komplett. I min verden er skogens gull førstepremien.
01. september 2021

Advarsel: Dette er en dårlig skjult reklame for sopp, med mål om å overbevise hardbarkede jegere og stoiske fiskere om skogbunnens matnyttige aspekter.

Der fuktig skogbunn møter varm luft, popper soppen opp som paddehatter. Og for jegere og fiskere er det mulig å doble gevinsten ved å fylle sekken med sopp, og komme hjem med et komplett måltid.

Røyksopp

I mikroskopet

Opptur med sopptur

Ingredienser

Slik gjør du

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

Siste fra Mat

NJFF og Jakt & Fiskes matmedarbeider Anja Gutubakken Byles lover et spennende kokkeshow og tips og triks til god matlaging med vilt som ingrediens. Foto: Jo Straube
Camp Villmark:

Lover matshow på Camp Villmark

NJFFs egen Anine Gutubakken Byles skal begeistre bak grytene når Camp Villmark starter denne uken.

Mat

Vill mat med NJFF:

Enkel turmat

Dette er trolig den mest geniale måten å tilberede omelett på tur. Her får du en vri med speket elgpølse.

Mat

Fersk sjøørret stekt i panne rett på svaberget. Som tilbehør kan du prøve asparges og pasta du kokte kvelden i forveien. Foto: H2W STUDIO
Oppskrift på sjøørret:

Over bekken etter saltvann

Tiden er moden for å knipe en sølvblank sjøørret. Og du trenger ikke ha dårlig samvittighet for å nyte den i strandkanten.

Mat

På forsiden nå