Førstepremien

Uten fisk eller vilt i sekken, er det lett å tenke at turen ikke er komplett. I min verden er skogens gull førstepremien.
01. september 2021

Advarsel: Dette er en dårlig skjult reklame for sopp, med mål om å overbevise hardbarkede jegere og stoiske fiskere om skogbunnens matnyttige aspekter.

Der fuktig skogbunn møter varm luft, popper soppen opp som paddehatter. Og for jegere og fiskere er det mulig å doble gevinsten ved å fylle sekken med sopp, og komme hjem med et komplett måltid.

Røyksopp

I mikroskopet

Opptur med sopptur

Ingredienser

Slik gjør du

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

Siste fra Mat

Mat:

Hane pane

Kjappe vinger, brusende fjær og buldrende vår- og høstspill. Orrhanen er skogens entertainer. Den skuffer heller ikke på tallerkenen.

Mat

Gikk du glipp av denne?

Slik speker du vilt

Etter fryseboksens inntog, handler videreføringen av gamle konserveringsmetoder mest om å frambringe særegne smaker. Jakt & Fiskes viltkokk, Finn Hansen, viser hvordan du får den beste spekematen ut av høstens fangst.

Mat

Stjernekokkens sankeguide

Han startet med å plukke kantareller. Siden har mesterkokk Nicolai Ellitsgaard fått stadig flere ville vekster på repertoaret.

Mat

På forsiden nå