Skogens kongekarbonader

Kunsten med å lage elgkarbonader handler ikke om mye fett.
«Elgen tåler å bli tilsatt mer væske enn kjøttdeig fra andre dyr »

Hvert år blir det skutt rundt 30 000 elg i Norge, med en total slaktevekt på rundt 7700 tonn. Nesten åtte millioner kilo elgkjøtt fordeles hvert år mellom jegerne, og når kruttrøyken legger seg før jul og slaktejobben er over, sitter man igjen med store mengder kvernet kjøtt.

Det er mange kreative måter å spise seg ned i kjøttdeiglageret. Jeg vil med dette slå et slag for en klassiker; elgkarbonaden.

Bunad og sølvbestikk

Harde bud

Dropp fettet

Elgkarbonader

Ingredienser

Slik gjør du:

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Mat

Mat:

Hane pane

Kjappe vinger, brusende fjær og buldrende vår- og høstspill. Orrhanen er skogens entertainer. Den skuffer heller ikke på tallerkenen.

Mat

Gikk du glipp av denne?

Slik speker du vilt

Etter fryseboksens inntog, handler videreføringen av gamle konserveringsmetoder mest om å frambringe særegne smaker. Jakt & Fiskes viltkokk, Finn Hansen, viser hvordan du får den beste spekematen ut av høstens fangst.

Mat

Mat:

Førstepremien

Uten fisk eller vilt i sekken, er det lett å tenke at turen ikke er komplett. I min verden er skogens gull førstepremien.

Mat

På forsiden nå