Skogens kongekarbonader

Kunsten med å lage elgkarbonader handler ikke om mye fett.
«Elgen tåler å bli tilsatt mer væske enn kjøttdeig fra andre dyr »

Hvert år blir det skutt rundt 30 000 elg i Norge, med en total slaktevekt på rundt 7700 tonn. Nesten åtte millioner kilo elgkjøtt fordeles hvert år mellom jegerne, og når kruttrøyken legger seg før jul og slaktejobben er over, sitter man igjen med store mengder kvernet kjøtt.

Det er mange kreative måter å spise seg ned i kjøttdeiglageret. Jeg vil med dette slå et slag for en klassiker; elgkarbonaden.

Bunad og sølvbestikk

Harde bud

Dropp fettet

Elgkarbonader

Ingredienser

Slik gjør du:

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Mat

Mat:

Heit røye

Det er på de kaldeste dagene de heiteste rettene blir unnfanget.

Mat

mat:

Gudefisken kveite

En gang, for sju tusen år siden, er det bevist at en finnmarking hadde haill på sjøen.

Mat

Patégris

En god viltpaté er et perfekt møte mellom hjortevilt og villsvin.

Mat

På forsiden nå