Lag et kongelig måltid med piggvar

Piggvaren er ankommet. Det blir fest. Fisken er svært velsmakende, med hvitt, delikat kjøtt. Jeg tror de aller fleste av mine gode kollegaer over det ganske land vil si at piggvar troner øverst på fisketronen.
03. april 2020

Den kalles gjerne for «havets fasan», siden den er så eksklusiv. Jeg har også hørt den omtalt som «havets hvite gull» og «havets konge».

Piggvaren tilhører varfamilien, den kan ha ulike fargesjatteringer, fra lys brun til gråspettete. Den skiller seg fra andre flyndrefisker ved at den har munn og øyne på motsatt side av hodet. Den kjennetegnes helst ved små beinknuter som føles kom kuler over hele oversiden.


Fiskekraft

Slik gjør du:


Dampet piggvar

Slik gjør du:


Sjampanjesaus

Slik gjør du:

Serveringstips

(Oppskriften er beregnet til 4 personer.)

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

Siste fra Mat

Abbor tilberedt på bål:

Tusenbrødre

Sjelden har noe så lite betydd så mye for så mange.

Mat

Ny duo i Jakt & Fiskes matspalte

Fra utgave 6. i år tar kokk Tommy Østhagen og fotograf og journalist Audun Aagre over oppgaven med å inspirere alle våre matglade lesere med oppskrifter fra det ville Norge.

Mat

Mat:

Lake fra to verdenshjørner

Laken er kanskje ikke vakker, men like fullt en utmerket matfisk. Mange mener det er noe av det beste du kan få i ferskvann.

Mat

På forsiden nå