Lake fra to verdenshjørner

Laken er kanskje ikke vakker, men like fullt en utmerket matfisk. Mange mener det er noe av det beste du kan få i ferskvann.
10. mars 2020

– Se, nå biter’n!

Lyset fra to hodelykter finner stanga som beveger seg forsiktig. Jeg blir beordret til å «ta`n», og under rolig veiledning blir den løftet forsiktig, mens jeg venter på neste bevegelse. Der! Jeg røsker, til sveiver det jeg er kar om, men må bytte grep, og plutselig er snøret slakt igjen. Alt må læres.


Thai-lake

Slik gjør du:

 


Stekt lakefilet med mandel og persillesmør

Slik gjør du:

Slik gjør du:

Lun salat med grønnkål

Slik gjør du:

Dressing av blåmuggost

Slik gjør du:

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

Siste fra Mat

Lag et kongelig måltid med piggvar

Piggvaren er ankommet. Det blir fest. Fisken er svært velsmakende, med hvitt, delikat kjøtt. Jeg tror de aller fleste av mine gode kollegaer over det ganske land vil si at piggvar troner øverst på fisketronen.

Mat

Biff Rydberg med hjortevilt

Jeg reiser ofte til Sverige på jakt. Ikke på jakt med gevær, men på jakt etter den svenske kjøkkensjela. Den svenske husmannskosten. I dag blir det Biff Rydberg på hjortevilt, med bresert spisskål med lettsaltet flesk.

Mat

Mat:

Juletorsk med rødvinssaus

Kysttorsken sliter, og fra i sommer ble det forbudt å fiske torsk langs store deler av kysten i Sør-Norge. Så hvorfor i all verden skriver jeg om juletorsk?

Mat

På forsiden nå