Vill øl og vill mat

Eksplosjonen av mikrobryggerier og tilgangen på håndverksøl har endret nordmenns oppfatning av hva man kan få ut av humle og malt. Jakt & Fiske tar ølet på alvor, og har testet 16 slag til en vill meny.
26. oktober 2018
Historien om norsk øl starter ikke med skjeggete hipstere på Grunerløkka, men med Gulatingsloven og på gårder i hele landet.

Knut Albert Solem

«Øl, øl, og mere øl!», sang 3 Busserulls, og jommen fikk de rett. Eksplosjonen i mikrobryggerier og håndverksøl har blitt en landeplage som fullstendig overskygger skiva Piker, vin og 3 Busserulls sju uker på VG-lista i 1985.

Smakspanalet:


Norsk øl - Norsk mat.


Øltyper i testen:


Nå, til saken - ØL:

















Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Mat

mat:

Gudefisken kveite

En gang, for sju tusen år siden, er det bevist at en finnmarking hadde haill på sjøen.

Mat

Patégris

En god viltpaté er et perfekt møte mellom hjortevilt og villsvin.

Mat

Varmrøykt sik:

Røykeloven

Noen liker å røyke en feit sigar. Andre foretrekker å røyke feit fisk. Sik er et bra sted å starte.

Mat

På forsiden nå