Annonse

Leder

Ørretlandet

Tross villaksens mange utfordringer, er Norge fortsatt en stormakt på laksefiske og den viktigste fødestua for de nordatlantiske villaksstammene.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Vårt hav- og sjøfiske, fra Trøndelag og nordover, er også i verdensklasse, og har de siste tiårene vært en magnet for stadig flere sportsfiskere fra inn- og utland.

Jeg våger påstanden at også vårt ørretfiske mange steder forsvarer merkelappen «world class». Etterstrebet av flere hundre tusen sports- fiskere hver sommer, er ørreten på mange vis også vår nasjonalfisk.

Vi viser vei til 20 topp ørretdestinasjoner, fra Brokke og Suleskard i sør, til Laksefjordvidda og Ifjordfjellet i Finnmark i nord. Samtlige verdt et besøk, flere av dem har du trolig ikke hørt så mye snakk om tidligere …

Innlandsfiske er imidlertid mer enn ørret, noe fluefiske etter sik og harr på Galten i Engerdal er et godt eksempel på. Artikkelen om Julius Ytteborg, en av 1900-tallets mest markante fluefiskere i Norge, er pur inspirasjon til å prøve «hvitfisken». Siken på smått utrolige 4,15 kilo er fremdeles gjeldende norgesrekord, tatt fra båt av Ytteborg på en Greenwells Glory i 1968.

I den forbindelse minner vi om at du som NJFF-medlem i sommer har tilgang til mer enn 200 båter, klar til bruk, spredt over hele landet. Aldeles gratis!

Nytt i år er at båtene låses opp med en kodelås som du får ved bestilling. Se: minebater.no

Dette er den siste lederen fra min hånd, som ansvarlig redaktør i Jakt & Fiske. Etter å ha vært i redaktørkollegiet i bladet i 36 år, og kaptein på skuta de siste 15 årene, går jeg etter eget ønske over i stilling som journalist i magasinet.

Etterstrebet av flere hundre tusen sportsfiskere hver sommer, er ørreten på mange vis vår nasjonalfisk.

I en liten redaksjon som Jakt & Fiske, er du aldri bare redaktør, du er også journalist og fotograf. Og jeg har aldri lagt skjul på at det er i felt jeg har trivdes best.

Leif Ø. Haug er konstituert i stillingen som ansvarlig redaktør fra 1. juni. Det er jeg glad for. Leif er en dyktig pressemann. Vi har samarbeidet godt i 16 år. Jakt & Fiske er i trygge hender.

Det har vært en stor ære å få lede Jakt & Fiske i alle disse årene, og en jobb jeg har vært stolt av. Hvordan utviklingen av tidsskriftet har vært på min vakt, overlater jeg til andre å bedømme.

Tusen takk for meg og lykke til, Leif.

Powered by Labrador CMS