Mallefeber ved Rio Ebro

Båten driver sakte nedover i den nedre delen av Rio Ebro, Spanias lengste elv. På elvebredden ser vi fiskekompisen storme fram mot en av stengene og sette tilslag. – Big catfish, konstaterer guiden med et smil.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel. Det er ikke sikkert at informasjonen som står i artikkelen stemmer lenger.

Vi setter kursen mot land, og snart har vi landfiskeren om bord i båten. Steven Foy, guiden vår, manøvrerer båten midt ut i elva igjen, og her kan Karl Johan Sæth hente inn flere titalls meter med snøre. Like etter er fisken rett under oss.

Tiden er visket ut, stanga står som et hjul, men etter 10–15 minutter med adrenalin og en rekke utras, skimter vi omsider elvemonsteret. Nå er den rolig nok til at Steven kan feste grep rundt underkjeven. To og en halv meter malle dras over ripa og opp i veiesekken. Fiskeren kan slippe jubelen løs og er for øyeblikket konge av Spania. 80,5 kilo (178 pund)!

Unngå gytetida
Første gang vi var i Rio Ebro, i begynnelsen av mai 2016, hadde både karper og maller gått i gytemodus med sterke drag av spisevegring. I løpet av fem dager kroket vi tilsvarende antall karper, og kun en liten malle. Altså: lite action og desto mer venting.

Kjære leser!

For å lese denne artikkelen må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.