Unggutten Mathias Stiland har fått flying start som jeger, og er smittet av jaktfeber. Her i høyden på hjemmebane i Lindesnes. Å slippe til i rådyrjakta er imidlertid ikke enkelt. Foto: Atle Skjelde
Unggutten Mathias Stiland har fått flying start som jeger, og er smittet av jaktfeber. Her i høyden på hjemmebane i Lindesnes. Å slippe til i rådyrjakta er imidlertid ikke enkelt.

Permanent jaktfeber

Du finner dem rundt om i det ganske land; ungdom med permanent jaktfeber. Møt Mathias Stiland (18) fra Mandal.
30. mai 2022

Øynene gnistrer, kroppen sitrer av spenning. Nei, vi snakker ikke om en engelsksetter i stand, men om 18- åringen Mathias Stiland fra Mandal i Agder.  

Det er tidlig i november. Regnet siler i strie strømmer over sørlandske berg og knauser. To jaktlag fra to vald er akkurat ferdige med morgenens strategimøte om den nært forestående fellesjakta på rådyr i heia på Stiland i Lindesnes.             

Imponerende viltbukett 

Stille som et gravfølge 

Uggen følelse 

For en følelse 

Små jaktteiger  

Suveren viltfinner  

Opp i høyden?  


Feller 700 rådyr årlig


Trangt nåløye

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Jakt

Den danske forskeren Jesper Madsen og kollegene har merket tusenvis av gjess. Foto: Jo Straube
Forskning:

Gåsbusters

Den danske forskeren Jesper Madsen har merket 5000 gjess. Arbeidet har vist seg matnyttig for både jegere og bønder i Norge og Danmark.
Det blir tidligere jaktstart på villrein på Hardangervidda sør for riskveg 7 de to neste årene. Illustrasjonsfoto: Simon Åsheim

Det blir utvidet jakttid for å bekjempe skrantesjuke

Høringsfristen er over og Miljødirektoratet har bestemt seg. Det blir tidligere jaktstart på villrein, elg og hjort for å hindre spredning av skrantesjuke.
 Svein Erik Lund, sekretær i Hardangervidda villreinområde, drømmer om store villreinflokker på Hardangervidda. Foto: Atle Skjelde
Portrettet:

Arealforkjemperen

– Arealforvaltning og menneskelig ferdsel er de største utfordringene for villreinen. Flere av turisthyttene på Hardangervidda bør stenges, sier Svein Erik Lund, sekretær i Hardangervidda villreinutval.

På forsiden nå