Taksidermist Espen Lynne har både en dyr lidenskap, og en lidenskap for dyr. Foto: Audun Aagre

Jeger på verdens tak

Espen Lynne lever og ånder for jakt i den tynneste lufta.
10. mai 2021
«Det aller meste av det jeg har tjent, har jeg brukt på jakt. I mange år gjorde jeg ikke annet enn å spare til jaktturer»

– Det siste skuddet?

Espen Lynne blir fjern i blikket. Vi sitter på kjøkkenet og ser ut mot tung granskog i Oppegård i Viken. Huset er i mørk villmarkspanel. Innvendig kledning er av solid furu. Rundt oss er det bilder av ville dyr og utstoppede hoder fra hele verden.

Grand Slam

Skiller seg ut

Håndlag med dyr

Hoppet av skolen

«Jeg var en skolelei drittunge som begynte med utstopping, ikke fordi jeg syntes det var moro, men det var enkelt og tilgjengelig.»

Nye venner – og drømmer

Norseman og Nepal

«I Amerika har de en helt annen jaktkultur. Villsau og bukker henger høyt. Dette er kanskje gjevere enn de fem store i Afrika.»

Oppskrift på høydesyke

Himalaya Bluesheep

Nytt mål

Espen Lynne (48)

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Jakt

Trippel-NM i Målselv:

Fortsatt mulighet for påmelding til trippel-NM

Det var lenge tvil om regjeringens koronatiltak tillot å arrangere NM i Målselv også i år. Men nå blir det NM, selv med få påmeldte. Siste mulighet for påmelding er fredag 18. juni.

Håper fortsatt å bli kvitt skrantesyke

Høyt bukkeuttak og generell bestandsreduksjon er blant de viktigste tiltakene som anbefales for å bekjempe skrantesjuke på Hardangervidda. NJFF ønsker ordinær jakt og lokal involvering.

Droner finner rådyrlammene

Droner med varmesøkende kamera har vist seg som et effektivt hjelpemiddel for å redde rådyrlam i slåtten. Og lokalforeningene har fått øynene opp for det nye hjelpemiddelet.

På forsiden nå