Taksidermist Espen Lynne har både en dyr lidenskap, og en lidenskap for dyr. Foto: Audun Aagre

Jeger på verdens tak

Espen Lynne lever og ånder for jakt i den tynneste lufta.
10. mai 2021
«Det aller meste av det jeg har tjent, har jeg brukt på jakt. I mange år gjorde jeg ikke annet enn å spare til jaktturer»

– Det siste skuddet?

Espen Lynne blir fjern i blikket. Vi sitter på kjøkkenet og ser ut mot tung granskog i Oppegård i Viken. Huset er i mørk villmarkspanel. Innvendig kledning er av solid furu. Rundt oss er det bilder av ville dyr og utstoppede hoder fra hele verden.

Grand Slam

Skiller seg ut

Håndlag med dyr

Hoppet av skolen

«Jeg var en skolelei drittunge som begynte med utstopping, ikke fordi jeg syntes det var moro, men det var enkelt og tilgjengelig.»

Nye venner – og drømmer

Norseman og Nepal

«I Amerika har de en helt annen jaktkultur. Villsau og bukker henger høyt. Dette er kanskje gjevere enn de fem store i Afrika.»

Oppskrift på høydesyke

Himalaya Bluesheep

Nytt mål

Espen Lynne (48)

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Jakt

Det blir tidligere jaktstart på villrein på Hardangervidda sør for riskveg 7 de to neste årene. Illustrasjonsfoto: Simon Åsheim

Det blir utvidet jakttid for å bekjempe skrantesjuke

Høringsfristen er over og Miljødirektoratet har bestemt seg. Det blir tidligere jaktstart på villrein, elg og hjort for å hindre spredning av skrantesjuke.
 Svein Erik Lund, sekretær i Hardangervidda villreinområde, drømmer om store villreinflokker på Hardangervidda. Foto: Atle Skjelde
Portrettet:

Arealforkjemperen

– Arealforvaltning og menneskelig ferdsel er de største utfordringene for villreinen. Flere av turisthyttene på Hardangervidda bør stenges, sier Svein Erik Lund, sekretær i Hardangervidda villreinutval.
Løvenskiold-Fossum har sagt opp alle leietakere av småviltjakt i Telemark. Nå er det uklart mod et er Skien JFF eller Telemark JFF som får tegne ny avtale med den store grunneieren. Illustrasjonsfoto: Torgeir W. Skancke

Løvenskiold-Fossum sier opp småviltjegerne

Alle tidligere leietakere kan vinke adjø til småviltjaktavtalene sine med Løvenskiold i Telemark.

På forsiden nå