Vestfold fuglehundklubb har fått midlertidig dispensasjon fra sertifiseringskravet for videre drift av sitt oppdrett på Farmen i Kvelde. Ill.foto: Torgeir W. Skancke.

Fortsatt fasanoppdrett i Vestfold

Lykken har snudd for Vestfold fuglehundklubb. Mattilsynet har slått retrett, og gir klubben tillatelse til fortsatt oppdrett av fasaner og rapphøns.
20. mars 2020

I fjor skrev Jakt & Fiske om at det så mørkt ut for fasanoppdrettet i Kvelde, etter at Mattilsynet avslo Vestfold fuglehundklubbs (VF) søknad om sertifisering. Bakgrunnen var et tilsyn gjennomført i 2018, der Mattilsynet mente at driften ikke oppfylte kravene til hygiene og smittebegrensende tiltak.

I sin utredning innrømmer Mattilsynet at VF, til tross gjentatte besøk av etaten lokalt, ikke ble gitt tilstrekkelig informasjon om sertifiseringskravet. Dermed kan fuglehundklubben altså gjenoppta oppdrettsvirksomheten.

Mattilsynets nye vedtak har bl.a som villkår at mat og vann skal gis under tak, at personalet skal være iført arbeidstøy, og at håndvask skal utføres med varmtvann før og etter arbeid i besetningen. 

– Vi er veldig fornøyde med dette vedtaket. Sakens kjerne er at vi tidligere hatt jevnlig besøk av Mattilsynet og veterinær, uten at vi er blitt opplyst om disse kravene, sier Roar Karlsen, leder i Vestfold fuglehundklubb. Han er klar på at klubben vil følge vilkårene, og at det meste allerede er på plass.

Siste fra Jakt

Skrantesjuke:

For få hjort og elg skutt i Nordfjellaregionen

Det ble felt flere elg og hjort i Nordfjellaregionen i 2019 enn i 2018, men ikke nok sammenlignet med planen for å nå myndighetenes mål om å halvere bestandene innen utgangen av 2020. Nå er rådet fra forskerne å øke avskytingen under årets jakt.

Flere bjørner, men færre binner i norske skoger

I fjor ble det registrert 148 brunbjørner i Norge, en økning på sju prosent fra året før. Det er det høyeste antall bjørner registrert i landet siden 2013.

Hver sjuende jeger er kvinne

– Dette er gledelig lesing og viser at vår langsiktige satsing på å få flere kvinner ut på jakt virker, sier organisasjonskonsulent i NJFF, Silje Klæbo. Nye tall fra SSB viser nemlig at antallet kvinnelige jegere i Norge øker jevnt og trutt.

På forsiden nå