Vestfold fuglehundklubb har fått midlertidig dispensasjon fra sertifiseringskravet for videre drift av sitt oppdrett på Farmen i Kvelde. Ill.foto: Torgeir W. Skancke.

Fortsatt fasanoppdrett i Vestfold

Lykken har snudd for Vestfold fuglehundklubb. Mattilsynet har slått retrett, og gir klubben tillatelse til fortsatt oppdrett av fasaner og rapphøns.
20. mars 2020

I fjor skrev Jakt & Fiske om at det så mørkt ut for fasanoppdrettet i Kvelde, etter at Mattilsynet avslo Vestfold fuglehundklubbs (VF) søknad om sertifisering. Bakgrunnen var et tilsyn gjennomført i 2018, der Mattilsynet mente at driften ikke oppfylte kravene til hygiene og smittebegrensende tiltak.

I sin utredning innrømmer Mattilsynet at VF, til tross gjentatte besøk av etaten lokalt, ikke ble gitt tilstrekkelig informasjon om sertifiseringskravet. Dermed kan fuglehundklubben altså gjenoppta oppdrettsvirksomheten.

Mattilsynets nye vedtak har bl.a som villkår at mat og vann skal gis under tak, at personalet skal være iført arbeidstøy, og at håndvask skal utføres med varmtvann før og etter arbeid i besetningen. 

– Vi er veldig fornøyde med dette vedtaket. Sakens kjerne er at vi tidligere hatt jevnlig besøk av Mattilsynet og veterinær, uten at vi er blitt opplyst om disse kravene, sier Roar Karlsen, leder i Vestfold fuglehundklubb. Han er klar på at klubben vil følge vilkårene, og at det meste allerede er på plass.

Siste fra Jakt

– Rypas rødlistestatus bør endres

– Lirypas status som «nær truet» må vurderes på ny, ut fra den bestandssituasjonen som nå er avdekket. Det sier NJFFs viltkonsulent Webjørn Svendsen, etter av en fersk NINA-rapport viser klar vekst i bestanden.

Godt rypeår i Sør- og Midt-Norge

Årets rypejakt er over for de fleste. Hva ble status? Og hvordan stemte takseringsestimatene?

Tre ulveflokker sporet i Norge så langt i vinter

Overvåkingssesongen på ulv er i gang. Hittil i vinter er det sporet tre ulveflokker på snø i Norge.

På forsiden nå