Guide

Slik tar du laksen på mark

Klassisk laksefiske med mark er en tradisjonsrik og spennende fiskeform. Er du villig til å prøve nye teknikker og utradisjonelle fiskeplasser, kan du ta markfiske etter laks til nye høyder.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel. Det er ikke sikkert at informasjonen som står i artikkelen stemmer lenger.

Forskjellen på en dyktig og uerfaren markfisker, kan ofte måles i antall tapte søkker. For å unngå bunnapp, må man nemlig finne plasser hvor marken, kroken og søkket får en trygg og god presentasjon i elva, uten å miste kontakten med stanga. På et slikt område har fiskeren kontrollen, og kan la søkke, strøm og stangtopp flytte marken.

Et godt utgangspunkt er å satse på typiske eller kjente marksoner. Da får man en god start om man er tilreisende eller fersk markfisker. For dem som har lyst på mer variasjon i fisket, kan kombinasjonen av utradisjonelle metoder og annerledes fiskeplasser i mange tilfeller gjøre det artigere å fiske, og gi mer fisk.

Bli ikke overrasket om du får mer alenetid i elva, for det er få som tenker utenfor «boksen», og i mange elver finnes det spennende plasser markfiskerne aldri besøker.

Kjære leser!

For å lese denne artikkelen må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.