Lakselva i Porsanger er i ferd med å gjøre Altaelva rangen stridig som landets fremste storlaksdestinasjon. Dette eksemplaret på drøyt 20 kilo blir gjenutsatt. Foto: Lauri Loukari/Lakselv grunneierforening

Her tar du den største laksen

Hvor er sjansen størst for å måle krefter med en storlaks i sommer? Her er veiviseren til elvene som huser de største eksemplarene …

Hånda på hjertet – i hjortelia er en kronhjort gjevere enn en spissbukk, og en grov skovlokse er mer stas enn en kalv i elgskogen.

Det er ikke annerledes i lakseelva. En storlaks (over sju kilo) trumfer en mellomlaks. Veier fisken 15 kilo pluss, er du garantert verk i armene – og skulle vekta passere 20 kilo, har du tatt din once in a lifetime fisk.


Juni i sør – juli/august i nord  


Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

Siste fra Fiske

Surna får mer vann

Surna på Nordmøre er det første av landets 53 nasjonale laksevassdrag som har gjennomført revisjon av vannkraftkonsesjonen. Elva får nå mer vann og riktigere vanntemperatur. – Dette er vi fornøyd med, sier Georg Solem, leder i elveeierlaget.

Bred støtte til Tana-fredningen

I sommer forbys alt fiske i Tanavassdraget, landets i særklasse største og viktigste lakseelv. Stengningen støttes av både lokale og tilreisende sportsfiskere.

Venter stort innsig av pukkellaks

Høsten 2019 var det rekordstore mengder pukkellaks i elvene i Troms og Finnmark. I sommer ventes det enda større innsig av den uønskete arten.

På forsiden nå