Annonse

Oppskrift | Viltgryte

Jegere må kunne sin gryte

Jegergryte smaker helt nydelig, og denne varianten oser av høst og jaktstart. Et perfekt måltid på koia etter en lang dag på jakt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Selv om en god gryte gjerne blir bedre av å stå, trenger det ikke være et omfattende prosjekt å lage en god jegergryte. Og jo mørere stykningsdel du bruker, desto raskere er gryta ferdig.

Du kan også forenkle oppskriften ved å bruke frosne grønnsaker, som lapskausblanding. Soppen kan også sløyfes. Server gjerne med enten kokte poteter eller potetmos, flatbrød eller brød. Eller bare spis den som den er.

Man skal slett ikke kimse av grytekjøtt. Og godt blir det om du lærer deg denne enkle oppskriften på god viltgryte.

Ingredienser til 4 personer

  • 800 g grytekjøtt fra hjortevilt 1 løk
  • 200 g sopp
  • 2 gulrøtter
  • 3 dl erter
  • 2 dl tyttebær
  • 8 dl viltkraft (eller kjøttbuljong) 2 ss solbærsaft
  • 1 ss søt soyasaus
  • 1 ts tørket timian
  • Salt/pepper
  • 3 dl fløte

Slik gjør du:

  • Del kjøttet og løken i middels store biter, og soppen og gulrøttene i skiver. Bruker du kantareller, kan de beholdes hele eller deles i to. Krydre kjøttet med salt og pepper.
  • Varm opp en stekepanne med smør, og fres kjøttet, løken og soppen til det har fått en gyllen og fin stekeskorpe. Ha det over i en gryte sammen med gulrøttene.
  • Tilsett erter, tyttebær, viltkraft, solbærsaft, søt soyasaus, salt, pepper og tørket timian. La gryta putre på middels varme i 20 minutter. Tilsett fløte, og la gryta putre videre på lav varme til sausen tykner og kjøttet er mørt. Du kan bruke litt maisstivelse for å jevne ut sausen om du ønsker den tykkere. Smak til med salt og pepper.
Powered by Labrador CMS