Storrøye som vaker tett er ikke hverdagslig. Men er du på rett sted til rett tid er halve jobben gjort med å fange den.
Storrøye som vaker tett er ikke hverdagslig. Men er du på rett sted til rett tid er halve jobben gjort med å fange den.

Røye på flue

En fisk å dø for

Noen drømmer om storlaksen og andre om kveita. Men blant tørrfluefiskere og andre selvplagere har røya en helt unik status.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel. Informasjonen som fremkommer kan være utdatert.

– Å steike sa …! Jeg sier det høyt, selv om det er ikke folk i nærheten. Det som plutselig har fått meg til å snakke med meg selv, midt inne på vidda, er synet av to hvite striper over den lyse bunnen.
Hadde jeg ikke visst bedre kunne jeg lett gått forbi standplassen, men jeg har vært her før og vet hvor jeg skal se etter dem. Nå sitter jeg krokbøyd bak et vierkratt og kan studere en kraftig bygd Salvelinus alpinus som slapper av. Med ett blir jeg veldig svimmel, glemmer nesten at fjellstøvlene har samme fuktighetsinnhold som den enorme myra jeg har passert på vei hit, og at jeg ikke har spist på seks timer.

Stanga blir i sekken. Kroppen krever sitt nå. Jeg vasser over elva uten å ta av meg de blaute fjellstøvlene og finner leirplassen fra året før. Setter opp teltet. Vrenger av meg de våte klærne og ruller meg inn i soveposen. Det siste jeg gjør før jeg sovner er å legge vadere og fiskeutstyr klart til neste dag.

Kilometerbonus

Kjære leser!

For å lese denne artikkelen må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.