Borrefeber i Danmark

En gyllengul abbor bryter overflaten, karbonklinga flekser i vårsola og gummiagnet sitter perfekt i munnvika. Bli med til Danmark, brakkvannsabborens Mekka.
19. april 2022

Det finnes noen sære sportsfiskere, virkelig sære, som i sin lengt etter å kjenne det karakteristiske «ticket» i stanga når abboren tar, pusher spinnfiskesesongen i overkant langt.

Faktisk så langt at en sju timers biltur i en fullstappet bil fortoner seg som en svipptur. Og alle gangbar is og maggot mellom bakkar og berg der hjemme forsvinner som dugg for vårsola.

Dårlige odds

Sær i matveien

Værforhold og tidspunkt

Fiskeplasser

Fiskeutstyr

Tips

Gjenutsetting

Fisketeknikkens mester

Fem sikre vårbaits 

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Fiske

Lokale sportsfiskere hevder at det har foregått ulovlig kveitefiske i Skagerrak i minst 10 år. Illustrasjonsfoto: iStockphoto, piola666. (Det er ingen sammenheng mellom det avbildede fartøyet og det aktuelle fisket.)
Ulovlig kveitefiske i Skagerrak:

– Svært uheldig

Fiskeriministeren kaller det ulovlige kveitefisket i Skagerrak «svært uheldig», men sier det er uaktuelt å stenge danske fartøyer ute.
Portrettet:

The Rodfather

Den optimale fluestangaksjonen? Den koden har jeg forhåpentligvis ikke knekt ennå.

Spinnvilt vårfiske etter ørret fra båt

I flere tiår har dorgefiskerne nærmest hatt monopol på stor vårørret. Nå er en annen oppskrift i ferd med å bre om seg. Test ut kombinasjonen av vårluft, båt og slukstang. Det vil garantert gi mersmak.

På forsiden nå