Tusenbrødre

Sjelden har noe så lite betydd så mye for så mange.

Husker du den første gangen? Duppen som begynte å leve der ute i tjernet, før den forsvant i dypet. Stanga som sto i en spent bue mellom hånd og vann. Den sprellende fisken. Det er et øyeblikk som sitter. Min første ble tatt en vinterdag på Rokosjøen i Løten.

Faren min hadde boret hull i isen og tredd maggot på kroken. Fisken jeg halte opp av hullet hadde skarpe pigger på toppen og røde finner under. En vakker fisk. En abbor. Jeg glemmer det aldri.


Slik gjør du:


Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

Siste fra Mat

Mat:

Ørret i røyken

Mange ivrige fiskere bruker uker på å lure sjøørreten. Sett av noen dager til å røyke den også.

Mat

Mat:

By på bever

Beveren er undervurdert på tallerkenen. Magien oppstår med varsom behandling i mange timer.

Mat

Mat:

Heit røye

Det er på de kaldeste dagene de heiteste rettene blir unnfanget.

Mat

På forsiden nå