Tusenbrødre

Sjelden har noe så lite betydd så mye for så mange.

Husker du den første gangen? Duppen som begynte å leve der ute i tjernet, før den forsvant i dypet. Stanga som sto i en spent bue mellom hånd og vann. Den sprellende fisken. Det er et øyeblikk som sitter. Min første ble tatt en vinterdag på Rokosjøen i Løten.

Faren min hadde boret hull i isen og tredd maggot på kroken. Fisken jeg halte opp av hullet hadde skarpe pigger på toppen og røde finner under. En vakker fisk. En abbor. Jeg glemmer det aldri.


Slik gjør du:


Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

Siste fra Mat

Nå blir det vilt mye mat i NJFF

NJFF satser på villmat og har som mål å bli Norges ledende kunnskapsformidler på høstbare naturressurser.

Mat

Ny duo i Jakt & Fiskes matspalte

Fra utgave 6. i år tar kokk Tommy Østhagen og fotograf og journalist Audun Aagre over oppgaven med å inspirere alle våre matglade lesere med oppskrifter fra det ville Norge.

Mat

Lag et kongelig måltid med piggvar

Piggvaren er ankommet. Det blir fest. Fisken er svært velsmakende, med hvitt, delikat kjøtt. Jeg tror de aller fleste av mine gode kollegaer over det ganske land vil si at piggvar troner øverst på fisketronen.

Mat

På forsiden nå