– Jo da, jeg begynner å få taket på det, sier Kjell Ravndal. For øyeblikket er det venteliste for den som ønsker seg en Bitti-wobbler eller to i utstyrskassa.

Opptegnelser fra kjelleren om wobblerens egnethet til laksefiske

Vi trodde vi kunne litt om laksefiske med wobbler. Det var før vi havnet i en kjeller på Ålgård.
25. mai 2020

– I strømsterke Dirdalselva her i Rogaland, hvor du fisker fra land, ser laksen wobbleren din i to sekunder. Da må du treffe med rett fart og dybde. En god kastewobbler har en relativt kompakt kropp, men jo tyngre den er, desto verre er det å få den til å gå livlig. Men med rett balanse og tilpasset leppetype er det fullt mulig. I strie elver må du ha mulighet for å justere frontøyet, som bestemmer wobblerens svøm, stabilitet og sideutslag i vannet. Mye av hemmeligheten er rett gange og at justeringen tilpasses strømstyrken. Wobbleren må kunne søke godt ut til sidene der det er nødvendig, og være stabil og kunne dykke fort under hard overflatestrøm der det trengs.


Justering av wobblere

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Fiske

En tredel av strandsonen er utilgjengelig for folk flest

Hus, veier og jordbruk beslaglegger 30 prosent av strandsonen i Norge og begrenser tilgangen for allmennheten.
Kronikk:

Veistopp for sjøørreten

Sjøørretens tilstand viser at Norge er langt unna vannforskriftens mål om god økologisk tilstand i alle vannforekomster. Oppsatte veisperringer for sjøørretens frie vandring er en av hovedårsakene.
Fiskertips:

Multiplikatorsneller for kasting

Etter noen tiår i skyggen av haspelsnellene, øker multiplikatorene i popularitet. Kanskje ikke så rart, for på enkelte områder har de kompakte snellene fortreffelige egenskaper.

På forsiden nå