Bok || Ørretfiske i Hallingdal
Underholdende og informativt verk
Trond Andersson og Olav Randen har tenkt utenfor boksen, men samtidig fått alle sine tanker innafor boksen i denne tobinds utgivelsen om ørretfiske i Hallingdal – levert i en ørretprydet eske.
Denne artikkelen er over ett år gammel.
De to forfatterne har hvert sitt bind. Begge hadde stått greit på egne bein, men sammen i denne boksen får leseren god innsikt i hvordan man lykkes som ørretfisker i Hallingdal, i tillegg til interessant kunnskap om ørret og ørretfiske i et historisk perspektiv.
Formatet på bøkene er ganske uvant 15 x 15 cm (i hvert fall for en som svært sjelden blar i salmeboka). Det gjør at en del av bildene ikke kommer helt til sin rett, og at tekstbolkene framstår nokså tettpakket.
Bokanmeldelse: «Den nye fisken»
Fonten og tekststørrelsen er lettlest, men de små sidene gjør at linjeavstanden oppleves som litt i snaueste laget.
Trond Andersson har skrevet bind 1, som er en klassisk fisketur-bok med gode tips om steder og teknikker, ispedd en og annen anekdote. Forfatteren er en allsidig sportsfisker og deler mange lure triks både for sluk-, meite- og fluefiskere.
Han er også opptatt av at folk skal få oppleve fiskeglede i Hallingdal, og man får konkrete tips om både vann og vassdrag. Her fortelles det om både velkjente og ikke så godt kjente fiskeplasser som er verdt et besøk.
Bokanmeldelse: «Laks og laksefiske på Sørlandet»
Andersson har mange fine bilder, men ikke alle oppleves like relevante.
I bind 2 tar Olav Randen oss med 9000 år tilbake i tid og forteller om ørretens og ørretfiskets historie. Randen vier også en del plass til tanker om kultivering, habitatødeleggelse og ørretens framtid.
Ørretfiske i Hallingdal er alt i alt en informativ og underholdende boks i et lommevennlig format.