En gedigen ørretfangst fra lite vann på Østlandet. Rapala Pro Guide, Terje Spjelkavik er ingen ukjent ørretjeger, men når fisk av dette kaliberet viser hodet under ishullet, får vi alle skjelven, guide eller ikke guide! Vekta bikket femkilosmerket med god margin. Foto: Terje Spjelkavik

Slik tar du storørreten på isen

En død agnfisk kan gjøre underverker om du vil lokke noen skikkelige ørretkubber til hogg. Selv med simpelt utstyr og lite erfaring, er det store muligheter for å lykkes.
18. mars 2019

De fleste får trolig assosiasjoner til røye når man snakker om isfiske og fettfinner. Men i enkelte miljøer er målrettet fiske etter stor ørret blitt en hit.

Fisket er såre enkelt. Foruten stang, snelle og snøre, trenger du i utgangspunktet kun agnfisk, en krok og et søkke for å komme i gang. Det mest avanserte med teknikken, er å registrere nappet, for så å sette tilslaget i rett tid. Bruker du flere stenger, øker selvsagt muligheten for fangst.

Valg av fiskeplass

Det finnes ingen fasit på hvor ørreten står eller når den tar. Forholdene varierer fra vann til vann, og fra dag til dag. Vi våger oss likevel utpå med noen tips for tre typiske vanntyper.

Utstyret under isen

Utstyret over isen

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Fiske

Miniportrettet:

Roy Einar Dreng er best i protest

Artist, låtskriver og fluefisker Roy Einar Dreng mener musikk gjerne kan være litt mørk, kritisk og bevisstgjørende. Tiden er inne for protestviser, mener han.

En halv million i bot til oppdrettsselskap

Osland Havbruk AS i Høyanger er ilagt et forelegg på 550.000 kroner for bruk av legemidler mot lakselus.

Oter truer laksen på Sunnmøre

I flere små laksevassdrag på Sunnmøre utgjør oter en alvorlig trusselfaktor. – Nå må forvaltninga ta grep, ellers risikerer man at elveeierlag tar saken i egne hender, sier nylig avgått leder i Lakseelvene på Sunnmøre, Jan Melseth.

På forsiden nå