Stortest | Ekkolodd

Vil du få mer og større fisk på isen, er et ekkolodd en god investering. Ekkoloddet gjør at du kan se agnet og hvordan fiskene responderer.
Vil du få mer og større fisk på isen, er et ekkolodd en god investering. Ekkoloddet gjør at du kan se agnet og hvordan fiskene responderer.

Slik velger du riktig ekkolodd på isen

Med moderne fisketeknikker og jakt på færre – men større fisk – er ekkoloddet på full fart inn også her hjemme. Her er guiden til hva du bør velge, til ditt fiske.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel. Informasjonen som fremkommer kan være utdatert.

Et ekkolodd gir fiskeren verdifull informasjon om dybde, vanntemperatur og bunnforhold. I tillegg viser det agnet på skjermen og hvordan fisk under hullet reagerer på bevegelser og eventuelle luktspor. Alle som bruker ekkolodd på isen, og lærer seg bruken, vil få mer og større fisk!

Det finnes strengt tatt bare tre typer ekkolodd: De fastmonterte, transportable og trådløse. Med unntak av det hotteste på skannefronten, som viser fisk som «svømmer rundt på skjermen», bruker de fleste ekkolodd for vise oss «livet under vann», og de er enkle å lære seg.

Et fastmontert ekkolodd i en båt og et transportabelt ekkolodd i en bag, er ofte to sider av samme sak, men tilpasset ulike bruksområder. Som isfisker må ekkoloddet være transportabelt, og alle ekkolodd som ikke er integrert i båten, kan benyttes som et isfiskeekkolodd.

Kjære leser!

For å lese denne artikkelen må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.