Ti røyefiske­perler - isfiske fra nord til sør

Den arktiske røya er isfiskets konge. Her er våre heiteste tips for et stevnemøte i vinter.
Fredag, 23. november 2018 - 14:36

Salvelinus alpinus har en spesiell plass hos isfiskere i vårt langstrakte land. Det spesielle med isfiske etter røye er at den gjerne befinner seg tett på. Kikkefisket etter stor røye på grunt vann stiller i en egen klasse hva spenning angår. Hogger storrøya rett under nesa di, glemmer du det aldri.

I vår oversikt over gode og kjente røyedestinasjoner, vil du finne flere gode vann innenfor et område. Våre utvalgte områder viser også den store variasjonen vårt røyefiske byr på. Noen områder ligger «langs riksveien», mens andre en miniekspedisjon unna. Røya kan være svært tallrik, som i Telemarks store innsjøer, eller som store enkeltfisk, som fyller pilkehullet.

Ifjordfjellet og Laksefjordvidda, Finnmark

Kvænangen, Troms

Rostadalen og Dividalen, Troms

Beiarn, Nordland

Lierne, Trøndelag

Tydal, Trøndelag

Femundsmarka, Hedmark/Trøndelag

Hadeland og omegn, Oppland

Haugalandet, Haugesund

Mormysjka og maggot

Tidlig og seint

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

På forsiden nå