Annonse

Oppskrift | Flyndre

Helt sprø sandflyndre

Filetert sandflyndre egner seg ekstra godt til panering. Filetene er små og derfor perfekte i størrelsen, og med japansk pankomel blir de ekstra sprø og gode.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Hvorfor bruke pankomel i stedet for strøkavring eller griljermel? Det blir rett og slett sprøere og bedre.

Pankomel har sin opprinnelse fra Japan, og har blitt brukt i mange asiatiske retter i flere tiår. Det er laget av et skorpefritt hvitt brød. De tørre flakene gir en luftigere konsistens som gjør at det absorberer mindre olje, noe som igjen gir et sprøere resultat.

Panert sandflyndre kan du servere med både poteter og en deilig remulade, med karrisaus og ris eller i en fiskeburger. Vi har laget en sommerlig og frisk variant med aioli, rucola, syltet rødløk og focaccia.

Ingredienser

4 personer:

12 stk. sandflyndrefileter
1 ts. salt
6 ss hvetemel
3 stk. egg

150 g pankomel 1 ts. pepper
2 ss nøytral olje

Tilbehør:
Focaccia
Syltet rødløk
Aioli
Rucola Balsamicodressing Sitron

Slik gjør du

  • Bland sammen salt og hvetemel, og ha det over på en tallerken. Visp sammen eggene i en bolle. Bland sammen pankomel og pepper, og ha det over på en tallerken.
  • Vend fiskebitene, først i mel, så i egg og til slutt i pankomel.
  • Varm en stekepanne med olje på middels varme. Stek den panerte sandflyndren i cirka 10–12 minutter. Ikke bruk for sterk varme, det er viktig at den blir sprø utenpå og ferdig stekt inni.
  • Server den panerte sandflyndren med nystekt focaccia, aioli, syltet rødløk, rucola med balsamicodressing og en sitronbåt. Retten er beregnet til 4 personer.

Sulten på mer? Her finner du oppskriftene fra våre matksribenter. Oppskriftene på tilbehøret finner du på NJFF sine matsider.

Powered by Labrador CMS