Guide

Dette trenger du til bukkejakta

Hvilket utstyr bør du ha, og hva kan du godt klare deg uten? Her er noen tips til deg som er nybegynner eller mer erfaren i jordekanten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel. Det er ikke sikkert at informasjonen som står i artikkelen stemmer lenger.

Kun rifle er tillatt under jakt på voksen råbukk i perioden 10. august – 24. september. Jeg har skutt et tredvetalls råbukker med «hjorterifla» mi i 30.06. Dette er slagkraft langt utover behov, men bukken går rett ned. Jeg har også benyttet kaliber .243 Win. Knall og fall her også.

En kompis har forkjærlighet for rekylsvake .223 Rem med 3,6 gram Norma Oryx. Den har nesten identisk kulebane som .243 Win med 6,5 gram Oryx. Det går også utmerket. Så lenge kula sitter der den bør sitte.

Det er skrevet og skrives atskillige spaltemetere om patrontyper og kulevalg til storviltjakt generelt og bukkejakt spesielt. Er du fersk jeger i jordekanten, vit at du trenger ikke noe spesialutstyr for å felle en råbukk i midten av august. Om du har en 308, eller 6,5x55 er underordnet, det viktigste er at rifla er skikkelig innskutt, og at du unngår bukkefeber i jaktsituasjonen. Med kula i vitalt treffområde er bukken død.

Kjære leser!

For å lese denne artikkelen må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.