Annonse

Breddetest av stoler for posteringsjegere

Test av de beste stolene for posteringsjegere

De beste stolene for posteringsjegere

Synes du det er vanskelig å sitte i ro på post? Da kan en jaktstol med ryggstøtte være tingen. Vi har sett nærmere på fem modeller.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Stillesitting kan være en krevende øvelse, ikke minst når timene blir mange og lange, eller ryggen begynner å murre. Min rygg har alltid sagt tydelig ifra når den ikke trives, og stubbesitting en hel posteringsøkt er ikke blant favorittøvelsene.

Da jeg for mange år siden også pådro meg en skade i halebeinet like før bukkejakta, var gode råd dyre. Tidligere var stolsekker av varierende kvalitet blitt «forbrukt» i høyt tempo. De holdt sjeldent særlig lenge, og komforten var så som så – uten ryggstøtte.

En sekk med ryggstøtte, men uten bæreseler, hadde gjort nytten en stund, nå viste den seg helt umulig å sitte på.

Campingliv

Det var altså ikke helt uten bekymring jeg begynte å rote rundt i garasjen på jakt etter en løsning. Redningen ble en sammenleggbar campingstol med justerbar rygg, kjøpt på salg på Jysk for den nette sum av 200 kroner. Med en solid hagepute og ryggen godt bakoverlent, kunne jeg endelig sitte uten altfor store smerter i bakenden.

Permanent løsning

Kort fortalt reddet det hele jaktsesongen, og løsningen var så komfortabel at den ble min foretrukne «rigg» til både bukkejakt, måneskinnsjakt på hjort og villsvinjakt i skytetårn.

Nå, etter 15 års bruk, er stolen fortsatt en favoritt til alle posteringer der jeg ikke behøver gå særlig langt, og den har flere titalls rådyrbukker og hjort på samvittigheten. Årets utgave av denne stolen er derfor med i denne testen, som en slags referansemodell.

Smak og behag

Samtlige stoler er brukt minst en sesong. Testen har ikke til hensikt å stille disse svært forskjellige stolløsningene opp mot hverandre. Den retter seg heller mot den enkelte modellens anvendelighet, og hvor godt vi mener den imøtekommer postjegerens ulike behov.

Gitt nevnte premisser har vi har ikke kåret en vinner. Vi har likevel ikke kunnet unngå å konstatere at referansemodellen fra Jysk framstår som et svært godt kjøp.

Dette er stolene vi har test:

Powered by Labrador CMS