Test av Boarbuster Mark II

Italienske Davide Pedersoli har blandet moderne trekk med en 130 år gammel låskasse. Det har gjort Boarbuster Mark II til en hendig storviltrifle for moderate hold.
26. august 2018

Davide Perdersoli har et stort utvalg i reproduksjoner av historiske våpen. I en utvidelse av produktlinjen har de kommet med en variant av Winchesters bøylerifle modell 71. Denne ble lansert i 1935, kamret i den samtidig nye patronen .348 Winchester. Modell 71 baserte seg på storviltrifla Winchester modell 1886, som var laget for en rekke grove svartkruttpatroner.
Pedersoli kaller sin rifle 86/71 Boarbuster Mark II.

Den har den karakteristiske bøylemekanismen, eller «Lever action» på engelsk. Den kjennetegnes ved en bøyle som strekker seg ned under kolbehalsen, og som svinges framover og tilbake ved ladegrep. Det går svært raskt med litt trening, fordi avtrekkerfingeren blir i posisjon hele veien. En ulempe ved systemet er at patronen kastes rett opp fra toppen av låskassa, og utelukker bruk av vanlige kikkertsikter. Den slags var jo ikke vanlige i 1886.

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Utstyr

Test av Gerber Spine. Foto: Øystein Cock Rønning

Test av Gerber Spine

Gerber har laget en god allrounder.
Test av Mora 2000. Foto: Øystein Cock Rønning

Test av Mora 2000

Mora 2000 er overraskende mye kniv for penga.
Test av Fällkniven F1. Foto: Øystein Cock Rønning

Test av Fällkniven F1

Fällkniven F1 er en fulltangekniv med fine allroundmål.

På forsiden nå