Annonse

Test av Beretta 1301 Comp Pro

Test av Beretta 1301 Comp Pro
Beretta 1301 Comp Pro er en seriøs banehagle med gassdrevet halvautomatisk mekanisme.

Balansert halvauto

Beretta er kjent for sine gode banehagler. En av deres nyere modeller er en halvautomat dedikert til formålet.

Publisert Sist oppdatert

Mekanismen i den gassdrevne halvautomaten Beretta 1301 Comp Pro er den samme produsenten benytter i sine taktiske hagler. Et smart grep, da løsningen har vist seg både solid og driftssikker. 

Beretta hevder at vekslingen til denne halvautomaten muliggjør en skuddtakt på fire skudd i sekundet. Låskassa i aluminium er eloksert i blått, og gir et muntert preg på en ellers seriøs hagle. 

Den er også klargjort for siktemidler om det skulle være et behov. Skinna er ventilert og avsmalnende, og har både et lite hjelpekorn og et grønt plastkorn. 

Munningen er gjenget for Berettas lange optimachoke, og har en utstikkende konkurransechoke montert. Det følger bare med én choke.

Godt grep

Det svarte plastskjeftet har grepsflater i klebrig gummi som virkelig sitter i hendene. En støtabsorberende sone rett bak pistolgrepet gir god rekyldemping. Forskjeftet er romslig. Sikringen er en stor knapp i forkant av avtrekkeren, som er en god plassering.

Lettbetjent

Våpenet er robust laget. Med en ganske sentrert vekt og kort pipe får hagla god balanse. Dette er et våpen laget for raske mål og kjappe oppfølgingsskudd. Med en åpen sylinder optimachoke i pipa, gikk jeg derfor rett til sportingbanen. 

Her var hagla i sitt ess. Den gode balansen hjalp til under krumspring fra rabbit og teal, mens jeg slet mer på distanserte duer som innkommende og rett fra. 

Svært liten munningsvipp og hurtig mekanisme gir muligheten for raske oppfølgingsskudd. De grove betjeningshendlene gjorde at det var lett å operere hagla under skyting på banen.

Test av Beretta 1301 Comp Pro
Stokken har en støtabsorberende sone rett bak pistolgrepet som plasserer kinnet på riktig side av dempingen.

Skytemaskin

Beretta 1301 Comp Pro er en dedikert skytemaskin for banebruk som vil være giftig på et figurjaktstevne, og heller ikke feil på sportingbanen. Med sin militære bakgrunn er dette en hagle som tåler mye bruk. 

Det eneste jeg savner er en plyndringsknapp for magasinet. Dette var ei hagle jeg fikk lyst til å skyte mer med!

Beretta 1301 Comp Pro

Halvautomatisk banehagle kaliber 12/76 med gassdrevet mekanisme. Blå låskasse, forhøyet, avsmalnet skinne 10 til 8 mm, ventilert og med hjelpekorn.

Vekt: 3,4 kg

Pipelengde: 53,5 cm

Magasinkapasitet: 3 patroner

Pris: kr 27 590,-

Leverandør: Schou Våpen AS, www.schouvapen.no

Kort oppsummert

Pluss

  • God balanse
  • Hurtig veksling
  • Store knapper
  • Godt grep

Minus

  • Støy i kassa ved betjening 
  • Savner enkel magasintømming
  • Karakter: 5

Powered by Labrador CMS